MSI Pro B850M-P vs MSI B850 Gaming Plus Wi-Fi vs ASUS Prime B650M-R

lawlaw

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar yeni bir sistem dizmeye çalışıyorum. Şu anda elimde sadece ekran kartı var. Sapphire 9060XT 16 GB modeli. Aklımda işlemci olarak Ryzen 5 7500F, R5 7600 ya da 7600X modellerinden birisini almak var. RAM konusunu çok düşünmedim fiyatlar malum ortada indirim denk getirirsem 32 denk gelmezse 16 alır daha sonrasında yükseltirim. 30K-40K arasına toplamaya çalışıyorum. İki anakarta denk geldim hangisini önerirsiniz?

Ya da başka önerileriniz varsa alabilirim. Ama anakart bütçesi olarak buradan daha yükseğe çıkamam gibi daha uygun F/P önerileriniz varsa ya da halihazırda kullandığınız önerebileceğiniz anakartlar varsa önerirseniz sevinirim çünkü anakartlar hakkında bilgim çok çok az. Şimdiden teşekkürler.

Bu modeli de buradan forumdan bir hocam önermişti. Bu anakart hakkındaki düşünceniz nedir? Fiyat olarak daha uygun diğer anakartlardan farkı nedir?

Bütçe ne kadar?
Dediğim gibi hocam genel sistem için 30k-40k arası düşünüyorum. Anakartta 10k üstünü geçmem x serisi modellere girmem yani. F/P olursa daha iyi olur. Ama attığım modellerdeki gibi indirimli ve kaçırmayın çok iyi model dediğiniz olursa taksitli falan değerlendirmeyi düşünüyorum. 5K-8K arası diyebilirim bütçe için.

Ryzen 5 7500F ile Prime B-650M-R anakartı kullanıyorum, şimdilik memnunum. Ramleri çok kolay oc edebildim bu arada, 5600mhz CL46 rami 6000mhz CL40'a aldım voltaj falan da vermedim serin serin takılıyor. İşlemci cayır cayır yanıyor tabi ama onun suçlusu cpu fanı. Kule tipi bir soğutucu olmadan tam performansını alamıyormuşuz bu işlemcilerde öyle anladım. Büyük dosyalarla çalışıyorsanız pci-e 4 desteği belki sizi biraz sınırlar bu gün için.
Edit: @Marix'in önerdiği çok daha mantıklı, yeni gördüm.

Wifi çok şart değil zaten sadece bu fiyatları veriyorken acaba olsa iyi mi olur diye düşünüyordum. İndirimli fiyat değil sanırım bu. Not ettim taksit fırsatlı küçük bir indirim ile denk getirirsem bunu alacağım o zaman çoğunluk önerisi bu şekilde olduğu için. Teşekkürler hocam önerin için.

Konunun dışında olacak ama ikinci el birlikte 6500'e Ryzen 5 7600 ve Enermax ETS-T50 AXE ARGB işlemci soğutucu alınır mı ? Soğutucusu iyi midir ? Bu anakarta uygundur diye düşünüyorum zaten.

Ryzen 5 7500F ile Prime B-650M-R anakartı kullanıyorum, şimdilik memnunum. Ramleri çok kolay oc edebildim bu arada, 5600mhz CL46 rami 6000mhz CL40'a aldım voltaj falan da vermedim serin serin takılıyor. İşlemci cayır cayır yanıyor tabi ama onun suçlusu cpu fanı. Kule tipi bir soğutucu olmadan tam performansını alamıyormuşuz bu işlemcilerde öyle anladım. Büyük dosyalarla çalışıyorsanız pci-e 4 desteği belki sizi biraz sınırlar bu gün için.
Edit: @Marix'in önerdiği çok daha mantıklı, yeni gördüm.
Sizinkine benzer bir işlemci anakart ikilisi yapmayı düşünüyordum ben de. Prime B650M-R fiyat olarak çok uygun ve çok öneren gördüm ama siz de diğer anakart daha mantıklı diyorsanız biraz daha çıkabilirim. Almışken götürsün istiyorum çünkü.

Son düzenleme:
Konunun dışında olacak ama ikinci el birlikte 6500'e Ryzen 5 7600 ve ENERMAX ETS-T50 Axe ARGB işlemci soğutucu alınır mı? Soğutucusu iyi midir? Bu anakarta uygundur diye düşünüyorum zaten.

Alınmaz, 7500F ile aynı işlemci, sıfır 7500F+soğutucu 6500 TL.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı