Ezberlerken birçok bilgi havalı gözükebilir gözüne. Ama aslında bunlar çok da faydası olmayan bilgilerdir. Ben üniversite sınavına hazırlanırken şu şekilde çalışıyordum. Önce bir konu anlatımını detaylı yapan kitabı okuyordum. Sonra konu anlatımlı soru bankam vardı bir tane sağlam, onu açar onun konu anlatımını da okurdum. Ondan sonra o kitabın sorularını çözüp sorularda ne soruyor ne çıkabilir diye bilgi sahibi olduktan sonra not çıkartırdım önemli yerleri. Bu not çıkartma aşamasına kadar unuttuğum şeyleri cevap anahtarından değil konu anlatımından açıp bakardım. Ardından 3 farklı soru bankam vardı yine güzel yayınlardan. Notlarımı okuduktan sonra bu kitaplarda çıkan enteresan soruları-bilgileri notlarımın sonlarına eklerdim. Böylece toplam 4 güzel kaynaktan bitirmiş olup sorularda çıkabilecek ufak tefek bilgileri ve sadece gerekli şeyleri not eder taş gibi oturtur geçerdim. Bu şekilde ilk başta hocayı yakalamaya başladım (bunu hoca konuyu bitirdikten hemen sonra yapardım) lise sonda bu şekilde tek başıma 12. sınıf biyolojisini hoca başlamadan bitirmiştim.