Biyoloji nasıl çalışılır?

Bu tür ezber dersleri yatmaya yakın 1-2 saat full konsantre çalışıp telefonla bilgisayarla oyalanmadan yatmak taktiğiyle çalışın. Beyin gece boyunca o bilgiyle meşgul olacak ve kalıcı hafızaya daha rahat girecek.
Bu kesinlikle doğru, ben sırf telefonumla ve bilgisayarımla oyalanmamak için telefonuma paket almıyordum internete girmeyeyim diye. Aynı şekilde bilgisayarımı da söküp en ücra köşeye koydum ve bir sene boyunca kurmadım. Odaklanırsan her şey olur. Başlarda zor gelecek ama yapabilirsin.

Elimde aktif biyoloji ve 345 TYT biyoloji var. Canlıların ortak özellikleri konusundayım ve temel şeyleri biraz öğrendim prokaryot, ökaryot farkı örneğin. Ama sorular bazen karbondioksit ile ilgili şeyler soruyor ben de bunları görmediğim için çakışma yaşıyorum. Acaba artık şu üniteden çıkıp her konunun tek tek anlatıldığı ünitelere geçsem örneğin hücre o zaman daha iyi olur gibi özet çıkarması. Sizce de öyle mi?
Konu sırasını inanın hatırlamıyorum. Ama denemekten zarar gelmez nolacak. En azından ilerlemiş olursunuz

Biyoloji için başta bilgiyi düzgün bir şekilde öğrenip sonra biraz fazla soru çözmen gerekiyor çünkü bilgin tam olmadığı zaman soruda bir yerde her türlü patlıyorsun ayrıca bir bilgiyi çok farklı şekillerde sorabildikleri için fazla soru tipi görmediğinde mantık kuramıyor ve yine patlayabiliyorsun. Soru tipi görmek özellikle AYT'deki sistemler için çok önemli.

2 yıl önce Benim hocam yayıncılıktaki Dilek hocanın anlatımı gayet güzeldi ben dershane dışında ondan konu dinliyordum. Test kitabı olarakta Birey ve Palme güzeldi Fen Bilimleri en zor olandı diye hatırlıyorum, emin olmamakla birlikte okulda hocamız yayın denizi gibi bir kaç kitabın daha testlerini çözdürüyorlardı bize. Yeterli değilsen Birey'in kolayından başlayıp Palme bulursan da Fen Bilimleri kitabından devam edebilirsin.

Test çözdükten sonra yanlış yaptığım sorulardaki bilgi eksikliğimi gidermek için genelde biyoloji portalı gibi sitelere bakıyordum ama yanlışın fazla çıkıyorsa konuyu tekrar dinlemekte fayda var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı