Biyoloji nasıl çalışılmalı?

balkann

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
TYT toplam netim 75-80 civarında fakat biyolojide 2 soru ancak yapabiliyorum. AYT ise toplam netim 20-25 civarında biyolojide 3 soru ancak yapabiliyorum. İlk önceliği biyolojiye vererek tüm FKB derslerini halletmek istiyorum nasıl bir yol izlemeliyim?

11. sınıfım.

Öncelikle merhabalar reis,
Bende 11.sınıfım. Biyoloji çalışırken bir yandan bol bol not almalısın. Sana tavsiyem youtubede bir hocanın kampını baştan sona bitirmen. TYT biyoloji genellikle ezber olduğu için arada yazdığın notlara geri dönüp bakmalısın.

Öncelikle merhabalar reis,
Bende 11.sınıfım. Biyoloji çalışırken bir yandan bol bol not almalısın. Sana tavsiyem youtubede bir hocanın kampını baştan sona bitirmen. TYT biyoloji genellikle ezber olduğu için arada yazdığın notlara geri dönüp bakmalısın.
Öyle yapma fikri aklıma geldi fakat kamplar genelde çok uzun olduğu için motivasyon anlamında düşebiliyorum kamp ortasında. Yine de deneyeceğim tekrardan.

Bende TYT matta düşüyorum kamplardan. TYT mat için bir önerin var mı?

İlk önce çok bir bilgi gerektirmeyen mantık kullanarak çözebileceğin sorulara odaklanmalısın bence orada iyi bir dereceye geldikten sonra kamp gibi değil de eksik konulara yönelik hızlı tekrar + soru çözüm videoları izleyebilirsin sonrasında da test, deneme çözersen pekişir. Kamp olunca hem biraz uzatıyorlar gibime geliyor hem de her videoyu farklı hocadan izlemek daha iyi geliyor bana o yüzden tekrar ve soru çözüm videoları daha çok işimi görüyor.

İlk önce çok bir bilgi gerektirmeyen mantık kullanarak çözebileceğin sorulara odaklanmalısın bence orada iyi bir dereceye geldikten sonra kamp gibi değil de eksik konulara yönelik hızlı tekrar + soru çözüm videoları izleyebilirsin sonrasında da test, deneme çözersen pekişir. Kamp olunca hem biraz uzatıyorlar gibime geliyor hem de her videoyu farklı hocadan izlemek daha iyi geliyor bana o yüzden tekrar ve soru çözüm videoları daha çok işimi görüyor.
Tavsiyelerin için teşekkürler reis. Bunu uygulayacağım.
Harbiden de dediğin gibi kamplarda hocalar çok uzatıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı