Biyoloji öğretmenim ders anlatamıyor

Makaleler
51
Biraz saçma bir konu, şimdiden kusura bakmayın.

9. sınıfa gidiyorum ve bildiğiniz üzere Online ders görüyoruz. Öğretmenlerimden genel olarak memnunum, uzaktan eğitim de olsa dersi iyi bir şekilde anlatmak için uğraşıyorlar. Biyoloji öğretmenim hariç. Kendisi tahminimce 50 yaşlarında ve benim okulumda yaklaşık 20 yıldır görev yapıyor. Neden bilmiyorum ama hiçbir şekilde ders anlatmıyor. Yaptığı tek şey ekran paylaşıp EBA'daki, YouTube'daki videoları bize izletmek. EBA'ya girip video izlemeyi ben bilmiyor muyum sanki? Biyoloji dersine kendim çalışıyorum resmen. Belki hasta olduğu için anlatamıyordur diye düşündüm ama bu durum 1,5 aydır böyle. Hakkını yemeyeyim, arada kendisi de anlatıyor ama nafile. Sınıf öğretmenime söylemeyi düşündüm ama yanlış anlaşılabilir. Hocanın kulağına gider, bana sinir olur falan hiç uğraşamam. Aileme henüz söylemedim çünkü söylersem öğretenler ile konuşacaklardır.

Ne yapmalıyım sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:

Bizim kimya hocası da böyle idi. Değişti iyi ki.

Gerçekten zor bir durum. Bizim hocanın grafik tableti var, her ders her sınıfa ayrı ayrı Paint'ten çizerek-yazarak anlatıyor. EBA'daki video ve görseller arada kullanılabilir ama sadece video izleterek öğretiyorsa işin zor. Rehber hocana söyleyebilirsin, tüm dersleri anlıyoruz ama biyolojiyi anlamıyoruz diye. Mutlaka öğretmenle konuşacaktır, bir dersin hocasına biz öyle yaptık ve işe yaradı.

Bizim bütün hocalar öyle. Çoğu 50-60 yaşındalar teknolojiden çok az anlıyorlar. Çok zor işliyoruz konuları. Bazı hocaları gerek idareye gerek sınıf hocamıza söyledik ama nafile. Pek bir şey olmuyor. Hele ki biyoloji hocamız... Her ders yaptırdığı şeylerin aynısı eksiksiz yazmamızı istiyor ki bunlar çok fazla yazılar. Ama en çok nefret ettiğim Matematik hocasıdır. Sadece soru çözüyor. Ağzından çıkan 2 kelime: Cevap nedir? Doğru, yanlış. Benim tavsiyem kendi kendine çalış. Videolar izle, test çöz daha kaliteli bir ortam yarat.

Aynı sorun bende var lakin branş matematik olunca öyle dinlememek işe yaramıyor mecbur çekeceğiz bu çileyi.

Merak etme dostum şu an üniversitede bile böyle hocalar var. Misal benim hocam... Adam slaytı ekrana veriyor ve okuyor, biz de okuyabiliriz değil mi?

Bence öncelikle sınıf öğretmenine söyle özel kalmasını istersen belirtirsin hocaya bir çözüm bulurlar. Bu tür konularda hiç utanmaman ve korkmaman gerekir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…