Biyoloji öğretmenim ders anlatamıyor

Canlı dersler başladığından beri katılmıyorum. Kendim Youtube'dan çalışıyorum, daha anlaşılır oluyor. Zaten neredeyse bütün konular artık internette bir şekil de var. Sana tavsiyem Biyoloji derslerine katılmayıp, kendin internetten çalışman.

Tabii ders içi notun düşük gelir, ama en azından konuları anlarsın.

Başka bir ders olsa sıkıntı olurdu. Ama ders biyoloji olunca kendiniz de halledebilirsiniz. Şu anda hücre zarından madde geçişlerini işliyorsunuz galiba. Ya da canlıların temel bileşenleri. Bu konular basittir ve ezbere dayalıdır. Kendi çalışmanız ile 1-2 haftada açığı kapatabilirsiniz.

YouTube üzerinden ilerle. Biyoloji çoğunlukla ezber gerektirir. Neredeyse her hafta tekrar et ve unutma. Benim yaptığım bir pratik var o pratiği yaparsan daha akılda kalabileceğini düşünmekteyim. Kendi kendine anlat ben hep bunu yaparım karşımda bir arkadaşım varmış gibi anlat. Şu an 11.sınıftayım çoğu ezber fakat bu pratik ile çoğunlukla aklımda kalıyor. Bir de kısa ve öz olacak şekilde not alarak çalış ve bol bol test çöz. Eklemeyi unutmuşum. Youtube üzerinden "FUNDAmentals Biyoloji" kanalından izleyebilirsin. Kendisi çok iyi anlatıyor.

Son düzenleme:
Dostum öğretmenin ile konuşmazsan bu durum çözülmez. Hiç kimseye bir şey demeden bu sorunu çözmenin yolu yok.

Dersten sonra Hocalara Geldik, Tonguç gibi kanallardan tekrar yapın.
Öğretmenle konuştuktan sonra başına gelecek felaketler daha kötü.
Özellikle, öğretmen egolu biriyse, arkadaşın ders içi 10-20 falan olur artık

Dostum en kısa sürede sınıf öğretmenine ve rehber öğretmenine söyle.
Emin ol yanlış anlaşılmazsın. Zaten derdini anlatabilmen için oradalar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…