Biyomedikal mühendisliği vs makine mühendisliği

onurkrt2

Centipat
Daha fazla  
Selamlar. Sizce İzmir Demokrasi Üniversitesi biyomedikal mühendisliği mi yoksa Pamukkale üniversite makine mühendisliği mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam Türkiye şartlarında Temel mühendislik dalları Makine Elektrik Elektronik Bilgisayar mühendisliği harici okunmaz. Pamukkale Makine Mühendisliği iyi diye biliyorum okuması çok zor çok çalışman gerekecek. Bende Makine Mühendisliği okuyorum sorularınızı yanıtlamaya çalışırım.

Sıralamanız nedir? iksi de iyi değil bence.
İyi olmayan nedir hocam ?

Hocam Türkiye şartlarında Temel mühendislik dalları Makine Elektrik Elektronik Bilgisayar mühendisliği harici okunmaz. Pamukkale Makine Mühendisliği iyi diye biliyorum okuması çok zor çok çalışman gerekecek. Bende Makine Mühendisliği okuyorum sorularınızı yanıtlamaya çalışırım.

İyi olmayan nedir hocam ?
Hocam Türkiye'de 10K içinde olmadıkça mühendislik okunmamalı bence. Sektör algısı sizi 1-0 geriden başlatıyor. Sonuç maalesef kasiyerliğe kadar gidebiliyor. Arkadaş için uygun mu bilmiyotum ama geleceğin mesleği hemşirelik. Hem Türkiye'de hem Avrupa'da çok büyük alıcısı olacak. Arkadaş istemiyorsa da mühendislik için çok çok çalışmak zorunda kalacak.

Hocam Türkiye'de 10K içinde olmadıkça mühendislik okunmamalı bence. Sektör algısı sizi 1-0 geriden başlatıyor. Sonuç maalesef kasiyerliğe kadar gidebiliyor. Arkadaş için uygun mu bilmiyotum ama geleceğin mesleği hemşirelik. Hem Türkiye'de hem Avrupa'da çok büyük alıcısı olacak. Arkadaş istemiyorsa da mühendislik için çok çok çalışmak zorunda kalacak.
Hocam sektörün içerisinde misiniz acaba ? Artık mühendislik için hangi üniversitede okuduğuna bakmıyorlar. Önemli olan Dil ve Projelere katılman belki bir müddet not ortalaman eskiden olduğu gibi algınızı değiştirin geçti o dönem maalesef. Sağlık sektörünü sevmiyor olabilir arkadaş şahsen sağlıkta asla okumam.

Makine mühendisliği için Pamukkale iyidir. Akademik kadrosuna bir göz gezdirin yine de.

@Darth Urfha İnanın artık üniversiteye bakan neredeyse kalmadı. Sizin işteki yetkinliğiniz, dil bilginiz, ve yetenekleriniz önemli.
Hocam haklısınız ancak yine de bir pozitif etkisi oluyor. İşveren tarafında olmasa dahi üniversitenin sunuduğu imkanlar mühendislikte çok önemli.

@Darth Urfha Üniversite imkanları sıralamaya göre güzelleşmiyor ki. Bulunduğu konum ve yerleşkesi önemli. Ayrıca akademik kadrosu. Kulüpler ve proje destek bütçeleri çoğu üniversite tarafından önem arz ediyor.
Hocam ilk 5k'daki herhangi bir üniversite(mühendislik için) geri kalanları her yönde katlıyor maalesef. Ülkemizde gereksiz çok fazla üniversite var.

@Darth Urfha Geçen konuşmasını dinlediğim bir beyefendi uluslararası bir şirkette Asya bölge temsilcisiydi. BEUN (onun mezun olduğu zamanki adıyla Karaelmas.) Mezunu kendisi. Farkındaysanız ilk 5bin içerisindeki bir üniversite değil. Ve bu başarının önünde bir engel de değil. Bunu daha fazla uzatmaya gerek yok bence.

Çok fazla üniversite olduğu konusunda haklısınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı