Biziminternet modemi ile Wi-Fi sürekli kopuyor

Makaleler
2
Merhaba,

Evimizde altyapı bulunmadığından aşağıda açıkladığım interneti kullanıyoruz. Bilgisayarım modeme kablo ile bağlı, bilgisayarda kullanırken herhangi bir kopma vs. yaşanmıyor fakat iş Wi-Fi'a gelince, telefondan sürekli kopmalar yaşıyoruz. Modemin dibinde olsanız bile. Yani bağlı gözükse bile internet kullanılamıyor hiçbir şekilde Wi-Fi üzerinden bağlı cihazlar üzerinden. Belli bir zamanı yok, tamamen random kesintiler.

Sorun nedir, nasıl çözülebilir?

Kullanılan modeme buraya tıklayarak erişebilirsiniz.

Not; "biziminternet" ISS ismidir, evin çatısına takılan bir cihazla çalışıyor. Altyapısı olmayan evler için kullanılan bir internet.

Modem arayüzünde (192.168.0.1) yazar.
TL-WR844N(TR)_V1_211011 ise günceldir.
1678653212761.png

Firmware sürümün (200619) eski.
Buradan güncel (211011) firmware dosyasını indirip güncelleyebilirsin.
Yalnız, firmware güncellemesi yaptıktan sonra modemin ayarları ve konfigrasyonları sıfırlanacağı için bunları tekrardan ayarlaman gerekecek. Kullandığın internet servisi konusunda bilgim olmadığı için ayarlar konusunda da bilgim yok.

Modemde mevcut konfigrasyonları yedekleme ve konfigrasyon dosyasından ayarları alma özelliği varsa konfigrasyon dosyasını bilgisayarına indirip güncelleme işleminden sonra ayarları geri yükleyebilirsin. Modemde bu özellik yoksa şu an modemdeki tüm ayarları tek tek not edip güncellemeden sonra elle ayarlayabilirsin.

Son düzenleme:
Firmware sürümün (200619) eski.
Buradan güncel (211011) firmware dosyasını indirip güncelleyebilirsin.
Yalnız, firmware güncellemesi yaptıktan sonra modemin ayarları ve konfigrasyonları sıfırlanacağı için bunları tekrardan ayarlaman gerekecek. Kullandığın internet servisi konusunda bilgim olmadığı için ayarlar konusunda da bilgim yok.

Modemde mevcut konfigrasyonları yedekleme ve konfigrasyon dosyasından ayarları alma özelliği varsa konfigrasyon dosyasını bilgisayarına indirip güncelleme işleminden sonra ayarları geri yükleyebilirsin. Modemde bu özellik yoksa şu an modemdeki tüm ayarları tek tek not edip güncellemeden sonra elle ayarlayabilirsin.

Hocam çok teşekkür ederim. Peki modemi başka bir modemle değiştirsem sorun olur mu bu tarz bir internet için?

Evde TT Fiber modemi vardı.

Kullandığın hizmetle ilgili pek bilgim yok, mantığını da bilmiyorum. Olay çatıdaki cihazda bitiyor modemin önemi yoksa modemi değiştirebilirsin. Senin modemde Wisp özelliği var.
IMG_20230313_001801.jpg

Eğer çatıdaki cihaz ile modem birbirini bu özellik sayesinde tamamlıyorsa mecburen ancak uyumlu bir modemle değiştirebilirsin.
Bu konuda en sağlıklı bilgiyi internet hizmetini veren firmaya sorup öğrenebilirsin.

Kullandığın hizmetle ilgili pek bilgim yok, mantığını da bilmiyorum. Olay çatıdaki cihazda bitiyor modemin önemi yoksa modemi değiştirebilirsin. Senin modemde Wisp özelliği var.
Eki Görüntüle 1699618
Eğer çatıdaki cihaz ile modem birbirini bu özellik sayesinde tamamlıyorsa mecburen ancak uyumlu bir modemle değiştirebilirsin.
Bu konuda en sağlıklı bilgiyi internet hizmetini veren firmaya sorup öğrenebilirsin.

Hocam sordum. Modem değil, router olması kaydıyla kullanabilirsiniz dediler. Yani sanırım, TT'nin verdiği fiber modemi kullanamıyorum bu durumda.

Hocam sordum. Modem değil, router olması kaydıyla kullanabilirsiniz dediler. Yani sanırım, TT'nin verdiği fiber modemi kullanamıyorum bu durumda.
Benim önerim ilk olarak TP-Link modeme firmware güncellemesi yapman. Sorun yazılımsal ise firmware güncellemesiyle sorunun çözülür ve 2 tane cihaz kullanmak zorunda kalmazsın. Güncellemeyle uğraşmak istemiyorum diyorsan TT'nin verdiği fiber modemin router özelliği varsa bunu router olarak ayarlayıp kablosuz kullanımını bu cihaz üzerinden sağlayabilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı