Şimdi Guild Wars 2'ye bakacağım. Onun dışında daha bulamadım.Hocam bulabildiniz mi ucuz veya ücretsiz bir MMORPG oyunu?
Eğer izometrik bakış açısından bir oyun düşünürseniz, Albion Online'a göz atabilirsiniz. Ücretsiz bir oyun ancak MMORPG'den daha ziyade sandbox tadına bir oyundur.Hocam bulabildiniz mi ucuz veya ücretsiz bir MMORPG oyunu?
Az önce bahsetmeyi unuttum. Yakın zamanda Elyon diye bir oyun da çıktı. TERA Online'ın yapımcılarından. Aynı zamanda bir süre boyunca BDO Avrupa sunucuları ile ilgilenen Kakao Games'in yeni oyunu. Çok tuttuğunu söyleyemem ancak ücretsiz bir oyun. Tabii BDO'da olduğu gibi pay-to-skip olayı mevcut. Yani oyuna yatırdığınız para ile orantılı olarak diğer oyunculardan daha erken bazı şeyleri elde edebilir veya envanter slotu, pet vb şeyler anlamında kolaylık sağlayabilirsiniz.Şimdi Guild Wars 2'ye bakacağım. Onun dışında daha bulamadım.
O oyunu oynayan kalmış mıdır ki?Şimdi Guild Wars 2'ye bakacağım. Onun dışında daha bulamadım.
Hocam o oyunu denedim ve vasat bir oyun. Çoğu şeyi eksik yani belki ileride güncelleme ile düzeltirlerse güzel olabilir.Az önce bahsetmeyi unuttum. Yakın zamanda Elyon diye bir oyun da çıktı. TERA Online'ın yapımcılarından.
Göz attım fakat bana pek MMORPG tadı vermedi.Eğer izometrik bakış açısından bir oyun düşünürseniz, Albion Online'a göz atabilirsiniz. Ücretsiz bir oyun ancak MMORPG'den daha ziyade sandbox tadına bir oyundur.
Ben aslında böyle şekilli şukullu (zırhlarla falan) bir karakter ve at (binek) yaratabileceğim (para veririm). Aynı zamanda karakteri kasarak geliştirip başkalarıyla veya moblarla falan savaşabileceğim tarzda bir oyun istiyorum.Az önce bahsetmeyi unuttum. Yakın zamanda Elyon diye bir oyun da çıktı. TERA Online'ın yapımcılarından. Aynı zamanda bir süre boyunca BDO Avrupa sunucuları ile ilgilenen Kakao Games'in yeni oyunu. Çok tuttuğunu söyleyemem ancak ücretsiz bir oyun. Tabii BDO'da olduğu gibi pay-to-skip olayı mevcut. Yani oyuna yatırdığınız para ile orantılı olarak diğer oyunculardan daha erken bazı şeyleri elde edebilir veya envanter slotu, pet vb şeyler anlamında kolaylık sağlayabilirsiniz.
Daha önce hiç bu tarz oyun oynamadığım için hangi oyun ne zaman çıkmış pek bilmiyorum.O oyunu oynayan kalmış mıdır ki?
O zaman ben kendimce şöyle özetleyeyim.Ben aslında böyle şekilli şukullu (zırhlarla falan) bir karakter ve at (binek) yaratabileceğim (para veririm). Aynı zamanda karakteri kasarak geliştirip başkalarıyla veya moblarla falan savaşabileceğim tarzda bir oyun istiyorum.
Daha önce hiç bu tarz oyun oynamadığım için hangi oyun ne zaman çıkmış pek bilmiyorum.
Up uzun cevabınız için teşekkürler. WoW'a da göz atacğım. Lost Ark'ı da çıkınca denerim artıkO zaman ben kendimce şöyle özetleyeyim.
WoW : Binek çeşitliliği açısından en tatmin edici oyun. Ayrıca ekranda gördüğünüzü en rahat anlayıp, yorumlayabileceğiniz oyun. Bir kere alışınca oynanış açısından en rahat ve akıcı olanıdır.
GW 2 : Karakterinizi her yöne çekebildiğiniz, skill dağılımı açısından, build açısından sizi en özgür bırakan oyun. Ayrıca kostümler de epey havalı. Batı oyunu olması sebebiyle de şahsen benim gözüme daha güzel geliyor Asya kökenli oyunlara göre. Ayrıca tamamen kişisel görüşümdür, binekleri de WoW'dan daha güzel görünüyor. Ve işlevleri var. WoW'da 1-2 binek hariç tüm hepsi sadece koşmak veya uçmak için var. Burada ise bineklerin belli özellikleri, yetenekleri var. Bu oyunun belki de tek sıkıntısı skill görsellerinin yetersiz kalması olabilir. Oyunda realm savaşları vs de olduğu için çok kalabalık pvp durumları olabiliyor. Dolayısıyla skill görsellerini biraz kısmışlar gibi.
BDO : Tartışmasız aralarında en sağlam grafiklere sahip olan ve en yeni oyun. Kostüm açısından da güzel. Her şeyin boyanabilmesi vs de hoş bir ayrıntı. Tabii bu bile para yatırmanızı gerektirebiliyor bazenBazen fazlaca Asya esintisi görebiliyorsunuz ama genel anlamda ekranda gördüğünüz şeyden keyif alıyorsunuz. Fakat combat sistemi yeni başlayan birisi için biraz zorlayıcı olabilir ilk etapta. Çoğu yetenek skill bar'a koyulmuyor. Koyulsa da hızlı combolar ve birbiri ardına skill atmanız gereken yerlerde skill bar kullanımı pek doğru değil. Klavye-mouse birlikte kullanmanız gerek. Yani örneğin A ve mouse sol tık yaparsanız başka, D ve mouse sağ tık yaparsanız başka bir yetenek kullanıyorsunuz. Bunları ezberlemek, doğru zamanda kullanmak çok önemli. Misal WoW'da rakibi seçersiniz, kullanmak istediğiniz yeteneğinizi skill bar'da hangi tuş ile kullanmak isterseniz o tuşu atar ve kullanırsınız. Yani bu tarz daha hızlı ve modern bir combat sistemi isterseniz BDO da epey tatmin edici. Tabii daha önce dediğim gibi, kesinlikle EU'da başlayın. TR(Mena) tam bir bataklık
FF14 : Biraz daha anime görüntüsüne yakın bir oyun. Oynanış açısından GW2 ve WoW'un tam ortasına yerleştirilebilir. WoW kadar yavaş değil, GW 2 kadar da sade değil. Çeşit çeşit skiller var. Nicelik açısından son derece tatmin edici. Zaten WoW, GW2 ve FF14 bu işin son noktası, üç büyükler diye geçiyor MMORPG'ler arasında. Ne kadar kötü olabilir ki ?
Elyon : BDO'nun çakması demesem de son derece benzer. Envanter sisteminden tutun, premium sistemine, para harcanacak özelliklerine kadar çok fazla benzerlik var. Ancak optimizasyon açısından BDO'dan daha kötü şu anlık.
LOST ARK : Evet sürprizi sona sakladımBaharda çıkış yapacak. Normalde Aralık'ta çıkması bekleniyordu ancak Mart'a ertelendi. Bence piyasadaki tüm MMORPG açlığını dindirecek kadar sağlam bir yapım. Ben de şu sıralar sağlam bir MMORPG aranıyorum aslında. GW 2 oynuyorum oynamasına, büyük keyif de alıyorum ancak gerçek anlamda şöyle sıfırdan başlayıp gelişmek istediğim bir oyun arıyorum açıkçası. Bu arkadaş çıkana kadar, diğerleri ile oyalanacağız gibi duruyor mecburen.
WoW'u almak sıkıntı değil. Ara tatilde falan alıp bakacağım. Aklım FF 14'te kaldıBDO'da 800 saatim var. İlgini çektiyse bir bakabilirsen ama arkadaşın dediği gibi GW2, FF, WOW alabiliyorsan onlar daha iyi. ESO'yu da oynadım o da fena değildi. Açık dünya PvP haritasında ping sorunu vardı yıllardır. Hala var mıdır bilmiyorum.
Bu arada Rusya üzerinden hesap açarsanız battle.net'te WOW'u daha ucuza alabilirsin. Arjantin olarak da açabilirsin daha ucuz oluyor ama Avrupa serverına giremiyorsun.