Black Desert'ta denizcilik ve takas kasmak zor mu?

Daha fazla  
Öncesinde az buçuk deniz yapıp meslek kasmıştım. (Rüzgarlı yelken ve ani dönüş yapacak kadar ) Sonra oyunu bırakmıştım.

Tekrar oyuna başlayınca Yükseliş Karak aldım ve yeşilleri bastım. Maviler için uğraşmaya başladım.

Karağı alıp yeşilleri dizince denizcilik ve takas kasarken hızlanırım sanmıştım ama hüsrana uğradım. 1 aydır takasta becerikliden çıkamadım. Denizcilik dede kayda değer ilerleme yapamadım.

Takası günlük limiti doldurana, ticaret eşyası yenilemesi bitene kadar yapıyorum. Denizcilik ise günlük göz görevleri sadece.

Normalde de böyle zor mu kasılıyor? Hızlandırmak için neler yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Denizcilik için Göz dışında Velia'daki günlük görevleri de yapmanızı tavsiye ederim. Basit teslimat görevleri olmasına rağmen verdiği exp fena değil. Onun dışında sadece denizcilik kasacaksanız, Arsha'da rota şeklinde açık denize çok bulaşmadan güvenli bir rota bulup dolaşabilirsiniz. Tıpkı at kasar gibi yani. Ya da baya baya denizde farmlayabilirsiniz. Goldmont korsanları ve deniz canlılarını farmlayarak denizcilik kasabilirsiniz.

Takas kısmında ise bence gemi tercihi biraz yanlış olmuş. Eğer amaç sadece takas ise, ağırlık ve envanter slotu çok önemli olduğu için keşke Gelişim veya Denge alsaymışsınız daha iyi olabilirmiş. Ama savaş becerileri de olsun derseniz tabii ki Yükseliş veya Cesaret daha iyi seçimler olur.

Yine de takas çok yavaş kasılıyor diğer life skilllere göre, bilginize. Eziyetli iş kısacası :)

Denizci seçimi de bence çok önemli. Geminize denizci slotunuzun yettiği kadar "Saf Denizci" alın. Hız, dönüş vb becerilerde en iyi denizci türü budur. Ağırlık olarak da çok yer kaplamazlar. Eğer afk değil de elle kasıyorsanız takası, hız anlamında ciddi fark hissedersiniz 4-5 denizciden sonra. Velia'daki Bartali'nin Hanı'nda ve Epheria'da kıyıda balina ve diğer birkaç balık kutusunun olduğu bulunurlar sadece. Her 45 dakikada bir sunuculardaki denizci türleri yenilenir. Kovalamanız lazım biraz.

Yine de uzun lafın kısası, takas kasmak yavaş bir iş. Denizcilik ise nispeten farmlanabilir bir şey olduğu için kasılıyor. Karak aldıktan sonra bir şekilde denizcilik kasarsınız zaten. Ama takas için maalesef kısa bir yol yok.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı