blakeronald
Hectopat
Daha fazla
Benim oradaki sinirim Cuma gününün sadece Arapların değil tüm Müslüman'ların olduğu halde sadece Arabistan'a özel olduğunu zannetmelerine. Black Friday hakkında yeterince araştırma yapmaya gerek yok. Bilgi paylaşımıyla ün salan platformlarda Black Friday hakkında en ufak bilgi yok. Diplere inilmesi gerekiyor. Teknolojiye olduğu kadar Dinime de bağlı bir insanım. Benim Arabistan'a gitmem veya Türkiye'de kalmam kimseyi ilgilendirmiyor. Yukarıda verilen cevaplar zaten tatmin edici değil ve bu konu hakkındaki fikrim zaten değişmedi. Sadece bir şeyleri vurgulamaya ve eğer bir forumun moderatörü isen o forumun kullanıcılarına bu cevap veren arkadaşlarım gibi efendi cevap verebilecek olmasını nitelememdi. Burası Türkiye ve dini ise İslam. Eğer birilerini dinine olan bağlılığı için #yallaharabistana diyebiliyorsan #yallahhindistana derim. İneklere tapın en azından derdiniz daha da az olur derim. Buradaki güzel tavırları için herkese teşekkür ederim. Black Friday'ın ne olduğu konusunda da bir konu açmış olduk@blakeronald O yorumda öyle bir tepki almanın nedeni bu konu hakkında hiçbir araştırma yapmadan ya da bu başlıkta olduğu gibi (ve olması gerektiği gibi) nedenini sormadan direkt olarak o günü bir saldırıymış gibi addetmendi. Bu konularda 50 değil 150 defa açıklama yapıldığı halde hâlâ inatla eski söylemine devam eden kişilerden dolayı genel bir ön yargı var ve bilgisizce söylenen bir söze karşı bu bıkkınlık yüzünden tahammülsüzlük oluyor.
Eve geçince bir kaynak atacağım size. Fikrimin neden değişmediğini anlarsın. Herhangi bir kanıt başka bir kanıtı çürütmediği sürece bildiğin şeye inanmaktan vazgeçmezsin. Bakalım bakınca ne diyeceksiniz. Buna ek olarak benim bu günü sevmeme nedenim neden Cuma olduğuyla alakalı değil. Şöyle bir örnek vereyim. Bir gün çıkarsınlar "Yaşasın 10 Kasım" gibi. İşte bu hissettiğin duyguyu hissetmemin nedenidir benim bu direnişim.Söylediğim şey tam olarak buydu işte. "Bu konu hakkındaki düşüncem değişmedi" diyorsun, oysa sana o düşüncenin yanlış olduğunu çok açık bir şekilde birden çok kişi söylediği halde sen de hâlâ eski söyleminde diretiyorsun. Kısacası o konuda ön yargılı olarak söylenen sözdeki ön yargı boşa çıkmamış demek ki. Black Friday'in ne olduğu söylendi, black market kelimesinin kara borsa olarak çevirebileceğimiz kara kelimesinin sıfat olarak güne eklenmesinden geldiğini söyledik ve sen hâlâ bu konuda @Recep Baltaş'ın dediği gibi inancın adına yanlış olan bir mağduriyet çıkarmaya devam ediyorsan kusura bakma ama söylenen söze katılmasam bile söyleniş tarzı bakımından söyleyeni haklı buluyorum.