Black Stabilizer ve Low Input Lag önemli mi?

MaxCreed

Decapat
Arkadaşlar 144hz TN panel monitörde bu özellikler olmazsa ne olur çok önemli mi ?

(Asus MG248QR) Bu monitöre kafayı bozdum. 2. seçenek Viewsonic XG2402 veya Acer KG271Cbmidpx.

Son düzenleyen: Moderatör:
Geçen gün de benzeri konu açtınız, "Neden TN?" dedim. Yine diyorum, neden TN? Ve evet, özellikle FPS/Shooter oyunlar oynuyorsanız önemli özellikler.

1ms diye sürekli bu TN'lere gidiyorsunuz sanırım ama o 1ms GTG (griden griye) geçiş süresi. Diğer konuda bahsettiğim VA panellerin piksel hızı daha yüksek ve input lagı daha düşük.

Düşük giriş gecikmesi önemli. Öte yandan oyuncu monitörlerinin çoğunda zaten giriş gecikmesi epey düşük.
Peki ya Black Stabilizer Recep bey ?
Bu model için kastettim.
Geçen gün de benzeri konu açtınız, "Neden TN?" dedim. Yine diyorum, neden TN? Ve evet, özellikle FPS/Shooter oyunlar oynuyorsanız önemli özellikler.

1ms diye sürekli bu TN'lere gidiyorsunuz sanırım ama o 1ms GTG (griden griye) geçiş süresi. Diğer konuda bahsettiğim VA panellerin piksel hızı daha yüksek ve input lagı daha düşük.
Ben Curved ekran istemiyorum. Va panellerin hepsi Curved

Sürekli oyun oynacağım TN istiyorum. Şimdi bu monitörde Low Input Lag olup olmaması önemli değil mi ? Birde Black Stabilizer
Peki ya Black Stabilizer Recep bey ?

Ben Curved ekran istemiyorum. Va panellerin hepsi Curved

Sürekli oyun oynacağım TN istiyorum. Şimdi bu monitörde Low Input Lag olup olmaması önemli değil mi ? Birde Black Stabilizer
Asus Extreme Low Motion Blur nedir ?

Son düzenleme:
Ben Curved ekran istemiyorum. VA panellerin hepsi Curved.
Ben de benzerini düşünüyordum fakat Curved monitör alınca fark ettim ki karşıdan bakınca Curved kesinlikle daha iyi sonuç veriyor. Yanları da sana dönük olduğu için her yeri çok iyi görünüyor.
Sürekli oyun oynacağım TN istiyorum. Şimdi bu monitörde Low Input Lag olup olmaması önemli değil mi, bir de Black Stabilizer?
Sonuç olarak VA paneller her zaman olmasa da ya çok yakın ya da daha iyi sonuçlar veriyor. Low input lag ve black stabilizer'ın varlığı veya yokluğu özellikle FPS/Shooter oyunlarında belli oluyor. Sürekli FPS türü oyunlar oynuyorsanız, ikisinin de olması iyi bir avantaj.

Ben de benzerini düşünüyordum fakat Curved monitör alınca fark ettim ki karşıdan bakınca Curved kesinlikle daha iyi sonuç veriyor. Yanları da sana dönük olduğu için her yeri çok iyi görünüyor.

Sonuç olarak VA paneller her zaman olmasa da ya çok yakın ya da daha iyi sonuçlar veriyor. Low input lag ve black stabilizer'ın varlığı veya yokluğu özellikle FPS/Shooter oyunlarında belli oluyor. Sürekli FPS türü oyunlar oynuyorsanız, ikisinin de olması iyi bir avantaj.
Konu kapanmıştır.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı