Blanx.exe virüsü nasıl kaldırılır?

musa67musa

Hectopat
Daha fazla  
Blanx.exe virüsü bulaştı. Mining virüsüymüş bunu nasıl tamamen kaldırırım?

Son düzenleyen: Moderatör:
İlgili dosyanın Hybrid Analysis raporunu paylaşın, kesin sonuca varalım.

Malwarebytes kurup taratmanızda fayda var.

Bilgisayarınızı Malwarebytes, Emsisoft Emergency Kit ve Norton Power Eraser ile tarayın BTC Mining virüsünüde bulacaklarını düşünüyorum ve mümkünse dosyayı Hybrid Analysis de taratıp sonuçlarını paylaşın Fıratttt hocamın dediği gibi.

Malwarebytes:Malwarebytes Cybersecurity for Home and Business | Anti-Malware & Antivirus
Norton Power Eraser:Ücretsiz virüs ve zararlı program kaldırma aracı olan Norton Power Eraser'ı indirin ve çalıştırın
Emsisoft Emergency Kit:Emsisoft - Emergency Kit: Free Portable Malware Scan and Removal

Malwarebytes kurup temizledim üstüne avastla da temizledim ama tamamen kalktı mı emin değilim. Bunu nasıl anlarım ? Bir de nereden bulaşmış olabilir bu virüs ?

Malwarebytes kurup temizledim üstüne avastla da temizledim ama tamamen kalktı mı emin değilim. Bunu nasıl anlarım ? Bir de nereden bulaşmış olabilir bu virüs ?
Görev yöneticisine gir. GPU ve CPU kullanımına bak. Boşta ne kadar yük altındalar. O zaman görürsün zaten.

Evet sürekli kontrol ediyorum ama bir kaç gün sonra yine çıkmasın. Tamamen kaldırıldığında nasıl emin olabilirim ?
Virüs olsaydı aktif gpu ve cpu kullanımı artardı. Bilgisayarı yeniden başlat. Tekrar aktifleşecek mi ona bak. Artmıyorsa o zaman silinmiştir.

Virüs olsaydı aktif GPU ve CPU kullanımı artardı. Bilgisayarı yeniden başlat. Tekrar aktifleşecek mi ona bak. Artmıyorsa o zaman silinmiştir.

Virüsler hala bu arşivin içinde duruyor ve silsem de yeniden başlattığımda geri geliyor bu arşiv. Nasıl tamamen kaldırırm? Format mı atayım?

Ekran Görüntüsü (17).png

Bilgisayarınızı Malwarebytes, Emsisoft Emergency Kit ve Norton Power Eraser ile tarayın BTC Mining virüsünüde bulacaklarını düşünüyorum ve mümkünse dosyayı Hybrid Analysis de taratıp sonuçlarını paylaşın Fıratttt hocamın dediği gibi.

Malwarebytes:Malwarebytes Cybersecurity for Home and Business | Anti-Malware & Antivirus
Norton Power Eraser:Ücretsiz virüs ve zararlı program kaldırma aracı olan Norton Power Eraser'ı indirin ve çalıştırın
Emsisoft Emergency Kit:Emsisoft - Emergency Kit: Free Portable Malware Scan and Removal
Bu dediklerimi yapın hocam sadece Malwarebytes yeterli olmayabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı