Blender CPU kısıtlama

EgemeenO

Decapat
Daha fazla  
Blender yeni yeni kullanmaya başladım. Render alırken CPU'yu %100 kullanıyor ve aşırı ısınıyor. Bu %100 kullanımı kısıtlamanın bir yolu var mı? Daha uzun sürmesi problem değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
1673144567026.png

CPU yanındaki tiki kaldırıp GPU'nuzu seçerseniz Blender render alırken sadece GPU'yu kullanacaktır.

Nvidia için CUDA, AMD GPU kullanıyorsanız HIP, yanlış hatırlamıyorsam INTEL GPU için oneAPI kısımlarının ayarlanması gerekmekte.

1673144988462.png

Cycles kullanıyorsanız Device kısmından GPU seçili olmalı. Bildiğim kadarıyla eevee kullanıyorsanız zaten GPU kullanıyor render alırken herhangi bir ayarı yok.

Eki Görüntüle 1626445

CPU yanındaki tiki kaldırıp GPU'nuzu seçerseniz Blender render alırken sadece GPU'yu kullanacaktır.

Nvidia için CUDA, AMD GPU kullanıyorsanız HIP, yanlış hatırlamıyorsam INTEL GPU için oneAPI kısımlarının ayarlanması gerekmekte.

Eki Görüntüle 1626446

Cycles kullanıyorsanız Device kısmından GPU seçili olmalı. Bildiğim kadarıyla eevee kullanıyorsanız zaten GPU kullanıyor render alırken herhangi bir ayarı yok.
hocam işte bu cycles deki device kısmında bende gpu compute seçili fakat rengi diğerlerine göre biraz daha gri yani devre dışı gibi. AMD ekran kartım var rx570 8 gb HIP aktifleştiricem ama ordada işlemci veya ekran kartını seçemiyorum cudada ki gibi

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı