Blender için 16 GB RAM yetersiz mi?

Obje temelli düşünüyorsan, o ekran kartıyla anca bir kübü subd L6, zorlasan ICO'yu alırsın, o da materyalsiz, tek obje, bir ışık, tek kare. Bir sahneyi alamazsın. Optix'i bırakıp CPU render alırsan, bekler ve sonucu görürsün, ancak o sırada bilgisayarın bir tost makinesi olarak bile iş görmez.

Yeni RAM aldıktan sonra tekrar render almayı deneyeceğim. Tekrar render almayı denedim RAM kullanımı %100 oldu ilk defa ve PC o an işlevini tamamen kaybetti Blender kapatmama rağmen bir MP3 açamayacak kadar aciz kaldı gerçekten RAM ciddi sorun.

Yeni RAM aldıktan sonra tekrar render almayı deneyeceğim. Tekrar render almayı denedim RAM kullanımı %100 oldu ilk defa ve PC o an işlevini tamamen kaybetti Blender kapatmama rağmen bir MP3 açamayacak kadar aciz kaldı gerçekten RAM ciddi sorun.
Emin misin? 4Kb ile Ay'a gittik, sende 16777216KB var ve render alamıyorsun, bir düşün istersen sorun RAM mi.

Emin misin? 4KB ile Ay'a gittik, sende 16777216KB var ve render alamıyorsun, bir düşün istersen sorun RAM mi?

Sadece render image almaya çalışıyorum hemen RAM kullanımı %100 oluyor bütün PC'yi kaybediyorum. Subtivision olmadan sorun yok 16K çözünürlükte 5 saniye içinde render image alıyorum ancak subtivision maşallah, FHD çözünürlükte bile sistemi öldürüyor. Subtivision ile hiç render image alamıyorum yine sistem çöküyor. Level 1 de dahil.

Sadece render image almaya çalışıyorum hemen RAM kullanımı %100 oluyor bütün PC'yi kaybediyorum. Subtivision olmadan sorun yok 16K çözünürlükte 5 saniye içinde render image alıyorum ancak subtivision maşallah, FHD çözünürlükte bile sistemi öldürüyor. Subtivision ile hiç render image alamıyorum yine sistem çöküyor. Level 1 de dahil.
Dosyanı paylaşır mısın, acaba bir bug'a mı denk geldin?
Eevee? Cycles X?
Ayrıca 16K çözünürlük çok gereksiz.

Dosyanı paylaşır mısın, acaba bir Bug'a mı denk geldin?
Eevee? Cycles X?
Ayrıca 16K çözünürlük çok gereksiz.

Pardon benim hatammış. Birkaç nesneyi subtivision level 6'da unutmuşum. Ancak yine de RAM kullanımı anlık %90+ buluyor sınırda dolaşıyor. Render sonrası RAM kullanımı normale dönüyor.

Pardon benim hatammış. Birkaç nesneyi subtivision level 6'da unutmuşum. Ancak yine de RAM kullanımı anlık %90+ buluyor sınırda dolaşıyor. Render sonrası RAM kullanımı normale dönüyor.
Diğer soruların cevaplari nedir peki?

Bahsettiğiniz bu terimler hakkında hiçbir bilgim yok. Ben önce istediğim modeli ardından modelin oynayacağı haritayı tasarladıktan sonra render alma işine tam olarak gireceğim, şu anda sadece ara sıra render image falan alıyorum.

Hocam kusura bakmayın tekrar rahatsız ediyorum. Blender'da render motorunu "EEVEEE"'den Cycles'e çektim render hızı arttı fakat karakterimin bazı objeleri (kaşları ve gözler) karardı korkunç bir görünüm oluştu geri EEVEEE çektim. Nedeni nedir? Karakterim bir. XPS dosyası ile import edilmiştir.

Son düzenleme:
Bahsettiğiniz bu terimler hakkında hiçbir bilgim yok. Ben önce istediğim modeli ardından modelin oynayacağı haritayı tasarladıktan sonra render alma işine tam olarak gireceğim, şu anda sadece ara sıra render image falan alıyorum.

Hocam kusura bakmayın tekrar rahatsız ediyorum. Blender'da render motorunu "EEVEEE"'den Cycles'e çektim render hızı arttı fakat karakterimin bazı objeleri (kaşları ve gözler) karardı korkunç bir görünüm oluştu geri EEVEEE çektim. Nedeni nedir? Karakterim bir. XPS dosyası ile import edilmiştir.
Eevee, raster oyun motoru gibi planlanmış bir render motoru.
CyclesX, tam olmasa da ray-tracer render motoru.

İkisine uygun materyal yapman gerekiyor, materyalleri kontrol et.

Yalnız dosyayı merak ettim böyle dediğin için, normalde Eevee hayat kurtarır CyclesX'e göre.

Hocalarım güncelleme: 64 GB DDR5 RAM'e geçtim subtivision'u istediğim miktarda arttırabiliyorum RAM kullanımım 40GB+ çıkıyor, projemdeki bütün nesnelerin çılgınca subtivison seviyelerini 6 yaptım ve yine RAM taşması sorunu yaşadım :D. Fakat artık subtivision ile rahat bir şekilde çalışabiliyorum. Sorun tamamen RAM kaynaklıymış.

İkisine uygun materyal yapman gerekiyor, materyalleri kontrol et.

Ben şu an Eeveee ile devam etmek istiyorum. Projemin kaynağı ise bir Allah'ın kulu sağ olsun Unreal Engine bir oyunun oyun dosyalarının şifresini kırıp oradan bir modeli çalmayı başarmış ve internet üzerinden ücretsiz indirme olanağı sunmuştu. XPS olarak. Bende XPS'yi Blender'a çevirebilmek için Blender 2.8 indirip XPS import etmemi sağlayacak olan aracı indirdim, Blender 2.8 projeyi Blender dosyasına çevirince dosyayı son sürüm olan Blender 4.2 ile açtım o şekilde geliştiriyorum. Proje bu bakımdan temeli pek sağlam değil gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı