Blender için tablet ve klavye tavsiyesi

PPrens

Hectopat
Makaleler
1
Arkadaşlar çok azimli bir şekilde modelleme, müzik yapımı, seslendirme ve video montaj eğitimlerine başladım. Blender'da malumunuz sculpting kısmında çizim için tablet gerekebiliyor bunun için size soracağım şey ise benim normalde çizim yeteneğim kötüdür, bu yüzden tablet yerine fare kullanarak yine ileri seviye çizimler yapabilir miyim? Yapılamıyorsa önereceğiniz bir tablet var mı? Ayrıca bu işlerde kullanabileceğim tuşları iri olan ve numerik sayıları da içeren bir klavye öneriniz var mıdır?

Blender’da sculpting gibi detaylı çalışmalar yapmak istediğinizi duyduğumda, çizim yeteneğinizin kötü olduğunu belirtmenizin bir dezavantaj olabileceğini düşündüm. Ancak, fare kullanarak da belirli seviyeye kadar başarılı çalışmalar yapmanız mümkün. Basit yüzey modellemelerinde fare işinizi görebilir, ancak organik tasarımlarda ince detaylar için bir çizim tableti size büyük kolaylık sağlar. Eğer bu işe uzun vadeli bir yatırım yapmayı düşünüyorsanız, başlangıç için Wacom Intuos Small veya XP-Pen Deco 01 V2 gibi uygun fiyatlı modelleri önerebilirim. Daha profesyonel bir çözüm arıyorsanız, Wacom Cintiq 16 gibi ekranlı tabletler ile çalışmak sizi bir adım ileri taşıyacaktır.

Bunun yanı sıra, sık sık klavye kısayollarını kullanacağınızı bildiğim için, tuşları büyük ve numerik tuş takımı olan ergonomik bir klavye edinmenizin faydalı olacağını düşünüyorum. Örneğin, Logitech K780 çok yönlülüğü ile öne çıkarken, Corsair K95 RGB Platinum gibi bir mekanik klavye, özellikle sık kullanılan tuşları programlayabilmeniz açısından işinize çok yarayacaktır. Uzun vadede, hem elinizi rahat ettirecek bir klavye hem de çalışmanızı hızlandıracak bir tablet, projelerinizde sizi daha ileri bir seviyeye taşıyabilir. İhtiyaçlarınıza göre doğru ekipman seçmek bu yolculukta oldukça önemlidir.

@birkelbaba bu harikulade doyurucu açıklamalar için minnettarım. Çizim yeteneğim kötü fakat öyle bir hayal dünyam var ki kimsenin aklının ucundan dahi geçemeyecek senaryolara sahibim, bu yüzden boşa götürmek istemiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı