Blender kullanmaya nereden başlanmalı?

SiyahiBeyfendi

Hectopat
Roblox'ta dönen paralı gördüğümden, okulda gittiğim bölümün bağlantılı olmasından ve boş zamanlarımda bir hobi edinmek amacıyla Blender kullanmayı öğrenmek istiyorum.

Genel olarak çok gelişmiş şeyler olmayacak. Roblox dışı yapacağım şeylerde kullanmam bile.

Nereden başlamalıyım? Birkaç tane yabancı adama sordum biri bana bir tane video attı dedi 20 dakikada Blender'i baştan aşağıya öğrenirsin diğeri git donut yapımı izle dedi öbürü donutu insanlarla dalga geçmek için yolluyorlar onu izleme falan dedi. Ne yapcağımda kararsız kaldım.(donut yapma bayağı uzun gereksiz bir şeyse zaman kaybetmek istemiyorum.)

Hangi videoları izlememi önerirsiniz? Bilmem gereken küçük detaylar(bazı önemli tuşlar eklentiler. Vb) nedir?

Roblox'ta dönen paralı gördüğümden, okulda gittiğim bölümün bağlantılı olmasından ve boş zamanlarımda bir hobi edinmek amacıyla Blender kullanmayı öğrenmek istiyorum.

Genel olarak çok gelişmiş şeyler olmayacak. Roblox dışı yapacağım şeylerde kullanmam bile.

Nereden başlamalıyım? Birkaç tane yabancı adama sordum biri bana bir tane video attı dedi 20 dakikada Blender'i baştan aşağıya öğrenirsin diğeri git donut yapımı izle dedi öbürü donutu insanlarla dalga geçmek için yolluyorlar onu izleme falan dedi. Ne yapcağımda kararsız kaldım.(donut yapma bayağı uzun gereksiz bir şeyse zaman kaybetmek istemiyorum.)

Hangi videoları izlememi önerirsiniz? Bilmem gereken küçük detaylar(bazı önemli tuşlar eklentiler. Vb) nedir?
Mesela bir şey yapacaksan, YouTube’dan nasıl yapıldığını izle ve uygulayarak öğren. Bu şekilde tekrar tekrar yaparak kendini geliştirirsin. Ben de şu an Blender’da 9. ayımdayım ve çok fazla şey öğrendim. Öğrendiğim modelleri Roblox’a aktarıp satarak gelir elde ediyorum.

Roblox'ta hangi bölümü önerirsiniz. Script, modelleme, animasyon. İş bağlayarak komisyon alınca bile deli paralar ediyor bir öğrenci için.

Roblox'ta hangi bölümü önerirsiniz. Script, modelleme, animasyon. İş bağlayarak komisyon alınca bile deli paralar ediyor bir öğrenci için.
Evet, çok doğru. Ancak yabancılarla çalışmanızı tavsiye ederim, çünkü genellikle daha fazla fırsat sunuyorlar. Fakat çoğu PayPal ile ödeme yapıyor. Eğer PayPal kullanamıyorsanız, ClearlyDev adında bir site var. Modellerinizi oraya yükleyerek satış yapabilirsiniz; ödemeleri doğrudan banka hesabınıza gönderiyorlar.

tolga uzun youtube kanalına git oynatma listelerinde yeni başalyanlar bölümü var. programı bikaç videoda anlarsın basit modellemeyi. donat çok zor değil ama öğrenmek için çokta uygun değil. ilerde karmaşık işler yapmak istersen teknik ve biraz tecrübe gerekiyor. onun dışında temel modellemeyi bir iki günde halledersin. birde yapay zeka araçlarına bak bir iki tane modelleme yapanları görmüştüm.

Mesela bir şey yapacaksan, YouTube'dan nasıl yapıldığını izle ve uygulayarak öğren. Bu şekilde tekrar tekrar yaparak kendini geliştirirsin. Ben de şu an Blender'da 9. ayımdayım ve çok fazla şey öğrendim. Öğrendiğim modelleri Roblox'a aktarıp satarak gelir elde ediyorum.
Başlangıç kısmını halletsem gerisi gelir diye düşünüyorum ekstra olarak Blender'in hangi sürümünü kullanıyorsunuz? Kurduğum 10 eklentiden 8'i bozuk çıkıyor.
Hepsini öğrenceğim fakat şu anlık sadece modelleme ve script(scripti okulda hallederim). Animasyonda su okur gibi olmak yıllar alır herhalde.
Donut dalga geçmek amaçlı değil, yeni başlayan insanların ilk yaptığı projesi olur diye biliyorum, yazılımdaki hello world gibi.
Haftaya salı çalışmaya başlayacağım. Kendimde gelecek görürsem gelişmeleri yazarım.
Tolga uzun YouTube kanalına git oynatma listelerinde yeni başalyanlar bölümü var. Programı birkaç videoda anlarsın basit modellemeyi. Donat çok zor değil ama öğrenmek için çok da uygun değil. İleride karmaşık işler yapmak istersen teknik ve biraz tecrübe gerekiyor. Onun dışında temel modellemeyi bir iki günde halledersin. Bir de yapay zeka araçlarına bak bir iki tane modelleme yapanları görmüştüm.
Tolga uzunun videoları aşırı eski. Ayrıca Türkçe kaynaklar genelde bir şeyi bayağı uzatıyor. Yabancı bir kaynakta 30 saniyede animasyonda keyframe eklemeyi öğrendim. Türkçe kaynakta ise bu 8 dakika sürdü.

Türkçe kaynaklar Blender-Roblox kullanımı için bayağı az ingilizcemde karşımdakinin ne dediğini anlayacak kadar iyi.

Blender guru diye bir kanal var ondan bakmayı düşünüyorum. Sizce yapmayı gün gün bölmeli miyim?(ezber açısından kolay olsun diye)

Geç cevap için özür dilerim iyi akşamlar.

Başlangıç kısmını halletsem gerisi gelir diye düşünüyorum ekstra olarak Blender'in hangi sürümünü kullanıyorsunuz? Kurduğum 10 eklentiden 8'i bozuk çıkıyor.

Hepsini öğrenceğim fakat şu anlık sadece modelleme ve script(scripti okulda hallederim). Animasyonda su okur gibi olmak yıllar alır herhalde.

Haftaya salı çalışmaya başlayacağım. Kendimde gelecek görürsem gelişmeleri yazarım.

Tolga uzunun videoları aşırı eski. Ayrıca Türkçe kaynaklar genelde bir şeyi bayağı uzatıyor. Yabancı bir kaynakta 30 saniyede animasyonda keyframe eklemeyi öğrendim. Türkçe kaynakta ise bu 8 dakika sürdü.

Türkçe kaynaklar Blender-Roblox kullanımı için bayağı az ingilizcemde karşımdakinin ne dediğini anlayacak kadar iyi.

Blender guru diye bir kanal var ondan bakmayı düşünüyorum. Sizce yapmayı gün gün bölmeli miyim?(ezber açısından kolay olsun diye)

Geç cevap için özür dilerim iyi akşamlar.
Bu sürümü kullanıyorum.

Dosya Ekleri

• 1743093849199.png
    1743093849199.png
    2,1 KB · Görüntüleme: 24
Donutun büyük bir kısmınıda izledim.

Ama Roblox'la arasında kurmam gereken bağlantıyı bir türlü çözemedim. Galiba tek öğrenmem gereken şey Blender değil çünkü Roblox Studio'da öğrenmem gerek. Ayrıca optimizasyon kısmıda var. Donutu bitirdikten sonra Türkçe bir kaynağıda baştan aşağıya yeniden izleyeceğim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı