Blender nasıl öğrenilir?

MELIK KHAN

Picopat
Daha fazla  
İngilizce seviyem bayağı bir kötü onu bir yandan da geliştereceğim. Blender bana acayip zor geliyor ve deneyimim yok, nereden başlamalıyım? Nasıl öğrenmeliyim yardımcı olur musunuz? Modelleme ve animasyon bölümünde ilerleyeceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Youtube'dan onlarca kanalı izleyip incelemelisiniz güzel anlatırlar. Fakat belirli bir kanal bilmiyorum maalesef.

Udemy'de Zekeriya Ayan isminde bir hoca var. Ayrıntılı bir şekilde tüm alanlarda kurs açmış. Bence en güzel o anlatıyor. Fiyatlar pahalı gelebilir ancak önizleme videolarına bakarsan kod veriyor ve kodlar bayağı bir uyguna çekiyor fiyatları. Ben şahsen bu devirde bu uygulamayı öğrenmenizi tavsiye etmem. Yapay zeka buna bile yerleşti artık yakın zamanda iyice ele geçirir muhtemelen. Kişisel tavsiyem yapay zekaya yoğunlaşırsanız daha mantıklı olabilir. İngilizce olmamasının çok sorun oluşturacağını sanmıyorum zaten yazılım dili gibi kendince bir dili var uygulamanın istersen Türkçe de oluyor ama önermem. Çünkü yabancı videolardan da ders falan alınca karmaşık gelebilir.

Son düzenleme:
Ben de ogreniyorum su anda. Blender tutorial videolari falan var, onlari izleyerek onlari taklit ediyorum. O sekilde ogrenmesi daha akilda kalici oluyor. Yillar once de o sekilde GIMP kullanmasini ogrenmistim. Su an da sorsaniz soz konusu GIMP kullanmak olunca kimseyle bir tutmam kendimi, o derece iyi ogrendigimi dusunuyorum sahsen.

Öncelikle İngilizcenin kaynak bulma konusunda olmazsa olmaz olduğunu düşünüyorum bir an önce İngilizceni ilerletmeni tavsiye ederim her şeyden daha önemli olduğunu garanti edebilirim.

Tabii ki bu sürede boş durma ve bulabildiğin tüm Türkçe kaynaklardan tutoriallar ile kendini geliştirmeye çalış. Ne yazık ki Türkçe kaliteli bir içerik bilmiyorum. Güncel olan tüm tutorialları kullanabilirsin.

Yapman gereken en önemli şey videoyu izledikten sonra anlatılan konuyu videodakinden farklı bir projede kullanmak. Birebir tutorialı kopyalamak elbette sana bir işin nasıl yapıldığını öğretecektir ancak asıl ihtiyacın olan yapılan işlemin mantığını kavramak. Bundan dolayı eğitim içeriğini uygularken farklılaştırmaya ve yapılan işlemleri anlayarak öğrenmeye çalış.

En fazla kaynağa İngilizce olarak ulaşabiliyorsun, İngilizcen yeterli gelmiyorsa en iyi yöntem yapılan bir model aynı şekilde yapmaya çalışmak. Senin için biraz daha yorucu olacak ama modeli oluştururken yaptığın her adımı not alıp, kullandığın kısayol ve toolları Türkçe olarak da not alabilirsin.

Kaynak olarak izleyeceğin veya okuyacağın çoğu bilgi İngilizce olacağından dolayı programı İngilizce kullanmanı tavsiye ediyorum.
Benzeri program kullandıysan mantık hemen hemen aynı hepsinde (Fusion360, AutoCAD, FreeCAD). Unity, Godot gibi oyun oyun motorlarını kurcalama fırsatın olduysa onlarla da mantık olarak benzediği yerler var.

Kendimden örnek verecek olursam; Fusion360 (3 boyutlu tasarım programı) öğrenmek için YouTube'da, kahve makinesını fotoğraf referans alarak uygulama içinde yeniden oluşturan bir eğitim videosuna denk gelmiştim. Aynı aşamaları kendim uygulayarak ihtiyacım olan özelliklerin büyük bir kısmının nasıl çalıştığını öğrenebildim.

İngilizce seviyem bayağı bir kötü onu bir yandan da geliştereceğim. Blender bana acayip zor geliyor ve deneyimim yok, nereden başlamalıyım? Nasıl öğrenmeliyim yardımcı olur musunuz? Modelleme ve animasyon bölümünde ilerleyeceğim.
Discord tasarım sunucularına girersen çok daha hızlı gelişeceğini düşünüyorum. Oradaki insanlardan yardımda isteyebilirsin büyük ihtimalle yardımcı olacaklardır.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı