Blender nasıl öğrenilir?

Burkil06

Decapat
Yer
Ankara\Yenimahalle
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GPU: RTX 4070 Super
CPU: Intel Core i7-14700KF
Soğutucu: Cooler Master MasterLiquid ML360L Core
Anakart: MSI PRO B760M-P DDR5
RAM: 32 GB Kingston DDR5
SSD: Corsair MP600 Pro NVMe
PSU: Cooler Master MWE 850 Gold V2
Kasa: MSI MAG PANO M100R PZ
Monitör: AOC 24G4X
Klavye: SteelSeries Apex Pro TKL
Mouse: Glorious Model O- (Minus)
Kulaklık: HyperX Cloud II Core Wireless
Selamlar. Ben aslında uzun süredir bir şeyler deniyorum Blender'da ama ayda 1 falan. Ve bugün bir karar verip kesin öğrenmek istiyorum. Öncelikli olarak soğutucum işlemcimi tam soğutamıyor tam yükte 99 derece çalışıyor. Bundan dolayı renderı GPU ile alma yolum var mı? Onun dışında Blender öğrenmek için Udemy'den kurs paketimi almam lazım yoksa YouTube'da önerdiğiniz bir kanal var mıdır?

Blender öğrenmek için şu başlıkları arayabilirsin sağ üstten:
1749066148573.png

Soğutucun işlemcini tam soğutamıyorsa, onun için teknik kısıma sistem özelliklerini yazarak bir destek isteyebilirsin - basit durumda termal macun yenilemesi de iş görür.

Ekran kartıyla render alabilirsin onu da forumda yazdık kulağa inanılmaz gelse de.

Fakat konu tarihi, blender versiyonu ve desteklediği ekran kartı konusunda bir problemin varsa onu blender documentation kısmından bakabilirsin. Aşırı ileri seviye Geo-node kullanmadığın sürece her 3.6 versiyonu blender iş görür ekran kartın 4.x serilerini desteklemiyorsa.

Kolay gelsin.

Blender öğrenmek için şu başlıkları arayabilirsin sağ üstten:
Eki Görüntüle 2505451

Soğutucun işlemcini tam soğutamıyorsa, onun için teknik kısma sistem özelliklerini yazarak bir destek isteyebilirsin - basit durumda termal macun yenilemesi de iş görür.

Ekran kartıyla render alabilirsin onu da forumda yazdık kulağa inanılmaz gelse de.

Fakat konu tarihi, Blender versiyonu ve desteklediği ekran kartı konusunda bir problemin varsa onu Blender documentation kısmından bakabilirsin. Aşırı ileri seviye Geo-Node kullanmadığın sürece her 3.6 versiyonu Blender iş görür ekran kartın 4.X serilerini desteklemiyorsa.

Kolay gelsin.

Hocam öncelikle çok teşekkür ederim. Studio sürücülerimi sona güncellemeli miyim?

Hocam öncelikle çok teşekkür ederim. Studio sürücülerimi sona güncellemeli miyim?
Hayır, programlar kendileri belirtmediği sürece - biz şu versiyonda %500 hızlandık ve çökmüyoruz* - genel her şeyi güncellemizm** yenik düşmeye gerek yok.

İş ve stabilizasyon için her zaman Studio sürümlerinde kalmanı öneririm.

Çalışan bir şey varsa bozulmasına sebep olan şey kullanıcının next next'e basarak kullandığı sistemsel/programsal güncellemedir veya PEBKAC durumudur.

*Yok böyle bir şey zaten de, nadiren bazı oyunlar için FPS artışı diyorlar.
**Ağırlıklı olarak akıllı cep telefonu kullanımı sebebiyle, sahiplerinden daha akıllı cep telefonları olmalarına sebep olan bir tür sendrom.

Hayır, programlar kendileri belirtmediği sürece - biz şu versiyonda %500 hızlandık ve çökmüyoruz* - genel her şeyi güncellemizm** yenik düşmeye gerek yok.

İş ve stabilizasyon için her zaman Studio sürümlerinde kalmanı öneririm.

Çalışan bir şey varsa bozulmasına sebep olan şey kullanıcının Next Next'e basarak kullandığı sistemsel/programsal güncellemedir veya PEBKAC duru mudur?

*Yok böyle bir şey zaten de, nadiren bazı oyunlar için FPS artışı diyorlar.
**Ağırlıklı olarak akıllı cep telefonu kullanımı sebebiyle, sahiplerinden daha akıllı cep telefonları olmalarına sebep olan bir tür sendrom.

Hocam ben şu anda Game Ready ve Studio sürücülerini aynı anda kullanamaz mıyım? Bir de 4070 Super 32 GB ram yeterli olur mu? Çok soru sordum kusura bakmayın ama inanın hiç render almadım.

Hocam ben şu anda Game Ready ve Studio sürücülerini aynı anda kullanamaz mıyım? Bir de 4070 Super 32 GB ram yeterli olur mu? Çok soru sordum kusura bakmayın ama inanın hiç render almadım.
32Gb Render alacak kadar sahneyi doldurursan veya şişirirsen düşünürsün o kısmı. Yani gider 1K normal map üstüne 5 tane (neden bilmiyorum) 16K HDRI koyarsan, her yer subd level 6'dan geçilmezse tabi yetmeyebilir.

Hayır aynı anda kullanamazsın. Game Ready'ler yeni çıkan oyunlarda nanik yapmaca o yüzden boşvermeni öneririm. Film izlemeye kaçıyorum, iyi geceler.

Gazi akviran YouTube kanalından detaylıca Low poly modelden başlayabilirsiniz 1 buçuk yıl civarı modelleme ile uğraşıyorum öneririm.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı