15 bin TL'ye IPS panel monitör önerisi

KTC H27E6 ve MSI MAG274QRFw X32 modelleri aynı paneli (boe) kullanıyor. Orta ve üst segment de AOC panel kullanan görmedim hiç. Samsung G3 gibi giriş seviye (çöp) tpv (AOC) panel kullanılıyor. Yine keza MAG272C gibi giriş seviye modellerde de kullanılıyor. AOC bir üretici ancak, kendi panellerini kullanmıyor. Hatta diğer markalar bile kullanmıyor desem yeridir. Popüler olarak kullanılan üreticiler boe, auo, LG ve csot (TCL). Başka üreticiler de var ancak gördüğüm kadarıyla saydıklarım haricindekiler çok az kullanılıyor. AOC'un çoğu 1080p ve 2K modellerinin panelini forumda paylaştım, kendiniz bakarak teyit edebilirsiniz.

Kaynak:

AOC'un yeni AG277kx tepe model IPS paneli bile boe kullanıyor.

Markaya lafım yok bu arada yanlış anlaşılmasın.

Teşekkürler, bu kadar ayrintili arastirmamistim.

Bu G PRO modelı MiniLED mıs, guncel pıyasaya hakım degıl dım. Taslar yerıne oturdu, net tavsıyem 15 bınlere cıkıldıgı takdırde bu Xiaomi alınmaya zorlanmalı, aksı takdırde onerdıgım KTM modelı fıyat avantajından dolayı tercıh edılmelı.

Açıkçası 17 k civarina 4 k monitorlerde var bunun sonu yok ya.

Burada cozunurlukten daha onemlı detaylar var. 27 ınc te 4K cozunurluk zaten fantezı. 1152 aydınlatma noktasına sahıp IPS panellı cıhaz alıyorsun. OLED'e olabıldıgınce yakın ve OLED'ın zaaflarına sahıp olmayan bır cıhaz. 15 bınlere cıkmayı goze aldıysan ne yap ne et MiniLED'ı al.

Bu G PRO modelı MiniLED mıs, guncel pıyasaya hakım degıl dım. Taslar yerıne oturdu, net tavsıyem 15 bınlere cıkıldıgı takdırde bu Xiaomi alınmaya zorlanmalı, aksı takdırde onerdıgım KTM modelı fıyat avantajından dolayı tercıh edılmelı.

Burada cozunurlukten daha onemlı detaylar var. 27 ınc te 4K cozunurluk zaten fantezı. 1152 aydınlatma noktasına sahıp IPS panellı cıhaz alıyorsun. OLED'e olabıldıgınce yakın ve OLED'ın zaaflarına sahıp olmayan bır cıhaz. 15 bınlere cıkmayı goze aldıysan ne yap ne et MiniLED'ı al.
G65B ile arada çok fark olur mu bu xiaominin?

Ayrıca Xiaomi sadece mini led de değil, aynı zaman da Quantum dot katmanı bulunduruyor. Paneli de BOE markasına ait.

Tabıı kı! G65B de cok guzel cıhaz ama standart arka aydınlatmalı VA panel netıcede. Bu butcelere rakıp olamazlar, bu Xiaomi'den haberım yoktu benım. G65B'nın alınabılırlıgı kalmamıs.
10.000 tl’ye g65b almıştım outlet ürün ama kargoyu teslim almayacağım gibi. Xiaomi siparişi verdim. Hayata bir defa geliyoruz gözlerimiz şenlensin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı