Bir kalas modelinde sculpt kullanmanız size yardımcı olmaz ki zaten. Sculpt daha fazla poly olan işlerde kullanılmalı. Altı tane düz yüzü var bu modelin sadece.
Çok uzun zaman oldu blender kullanalı ama neden edit mode tercih etmiyorsunuz? Sculpt modda genelde insan suratı falan yapıyordum ben.Bu yumuşatılmış olanda kullanılmaz mı?Eki Görüntüle 2069659
Çok uzun zaman oldu Blender kullanalı ama neden edit mode tercih etmiyorsunuz? Sculpt modda genelde insan suratı falan yapıyordum ben.
Edit modu başka nesnelerde kullandım bunu böyle yapmak istiyordum bir de sculp modu öğrenmek istiyorum.
Sculpt modu daha doğal şeylerde öğren. Yani girintili çıkıntılı kaya parçası falan.
Bir kalası sculpt ile Blender'da yapmak için ona özel brush edinmen veya çizmen gerek. Zbursh'ta da aynı şekilde özel brush seçeneğiyle uğraşırsın.Arkadaşlar Low poly bir odun yapacağım ama sculp moduna tam hakim değilim. Subdivide yapıyorum ama istediğim şekilde olmuyor bir de küpü odun şekline getirince görseldeki gibi çizim yuvarlağı tam yuvarlak olmuyor.
Eki Görüntüle 2069635
Benim Udemy de satın aldığım bir oyun geliştirme kursu vardı ben onu takip etmiştim. YouTube üzerinden bu bayağı yararlı
Ama Türkçe bilmiyorum ne yazık ki.
Bir kalası sculpt ile Blender'da yapmak için ona özel brush edinmen veya çizmen gerek. Zbursh'ta da aynı şekilde özel brush seçeneğiyle uğraşırsın.
Lakin çok zor bir yol olduğu için kimse kalası bu şekilde modellemez.
Sadece kalas görseli için voronoi ve noise texture/kaplamalarıyla çözebilirsin, onu bump map alıp bake edip yüzeyi sabitlersin. Sonra sculpt ile deformasyon yapabilirsin. Tabii bu kaplamadan sonraki kısım ileri seviye kullanıcıların çözüm yolu
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.