Blender sculp modu çizim yuvarlak olmuyor

TBae

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar Low poly bir odun yapacağım ama sculp moduna tam hakim değilim. Subdivide yapıyorum ama istediğim şekilde olmuyor bir de küpü odun şekline getirince görseldeki gibi çizim yuvarlağı tam yuvarlak olmuyor.

1.png

Bir kalas modelinde sculpt kullanmanız size yardımcı olmaz ki zaten. Sculpt daha fazla poly olan işlerde kullanılmalı. Altı tane düz yüzü var bu modelin sadece.

Arkadaşlar Low poly bir odun yapacağım ama sculp moduna tam hakim değilim. Subdivide yapıyorum ama istediğim şekilde olmuyor bir de küpü odun şekline getirince görseldeki gibi çizim yuvarlağı tam yuvarlak olmuyor.

Eki Görüntüle 2069635
Bir kalası sculpt ile Blender'da yapmak için ona özel brush edinmen veya çizmen gerek. Zbursh'ta da aynı şekilde özel brush seçeneğiyle uğraşırsın.

Lakin çok zor bir yol olduğu için kimse kalası bu şekilde modellemez.

Sadece kalas görseli için voronoi ve noise texture/kaplamalarıyla çözebilirsin, onu bump map alıp bake edip yüzeyi sabitlersin. Sonra sculpt ile deformasyon yapabilirsin. Tabi bu kaplamadan sonraki kısım ileri seviye kullanıcıların çözüm yolu.

Benim Udemy de satın aldığım bir oyun geliştirme kursu vardı ben onu takip etmiştim. YouTube üzerinden bu bayağı yararlı

Ama Türkçe bilmiyorum ne yazık ki.

Teşekkür ederim bakacağım

Bir kalası sculpt ile Blender'da yapmak için ona özel brush edinmen veya çizmen gerek. Zbursh'ta da aynı şekilde özel brush seçeneğiyle uğraşırsın.

Lakin çok zor bir yol olduğu için kimse kalası bu şekilde modellemez.

Sadece kalas görseli için voronoi ve noise texture/kaplamalarıyla çözebilirsin, onu bump map alıp bake edip yüzeyi sabitlersin. Sonra sculpt ile deformasyon yapabilirsin. Tabii bu kaplamadan sonraki kısım ileri seviye kullanıcıların çözüm yolu

Anladım teşekkür ederim

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı