Umarım doğru şekilde atmışımdır.blend dosyasını atarsanız kayıt alıp buraya videosunu atabilirim. Anlatmam biraz zor.
Eve geçtiğimde geri dönüş yaparım, doğru gibi duruyor.Umarım doğru şekilde atmışımdır
Yanlışlıkla extrude'lamışsınız gibi duruyor. Aynı face'ten aynı bölgede 2 tane var. Vertice'leri "By distance" seçeneği ile birleştirdiğiniz zaman meshteki çoğu hata çözülecektir.Umarım doğru şekilde atmışımdır
Yanlışlıkla extrude'lamışsınız gibi duruyor. Aynı Face'ten aynı bölgede 2 tane var. Vertice'leri "by distance" seçeneği ile birleştirdiğiniz zaman meshteki çoğu hata çözülecektir.
Ortasındaki değili artık düzeltemezsiniz. Daha önceden subdivision uygulandığından dolayı doldurması çok zor, doldurulsa bile topo düzgün olmayacağından kötü gözülür.Çok teşekkür ederim hocam. Kusura bakmayın bir tane daha sorunum vardı sormayı unutmuşum. Sizin videonuzda gözüküyor zaten. Donutun ortasındaki deliğin orada krema yok. Orası nasıl düzelir acaba?
Eki Görüntüle 1921293
Hocam doğru mu anladım, sorunu çözdüğünüz kısımda aynı Face'den iki tane var dediniz ya. Normalde face nearest seçiliyken o taşıma işlemini yapmıştım, sonrasında fark var mı diye bir de face Project'e alıp yeniden yaptım sanırsam. Sebebi bu yüzden mi?
Bir de bir sorum daha olacak biraz fazla soru soruyorum kusura bakmayınbu face project ile face Nearest'in farkı nedir? Normalde videoda adam project ile yapmış ama yoruma " Blender'ın X sürümü ve sonrası için face nearest seçeneğini seçin." demiş.
Edit: Akma efektindeki bozukluğu düzelttim sayenizde teşekkür ederim.
Ortasındaki değili artık düzeltemezsiniz. Daha önceden subdivision uygulandığından dolayı doldurması çok zor, doldurulsa bile topo düzgün olmayacağından kötü gözülür.
Sebebi o yüzden değil. Muhtemelen yanlışlıkla extrude'ladınız. Başka yerlerde de aynı hata vardı.
Face project gizlediğiniz meshlere snaplemezken face nearest direkt sahnede ne varsa ona snapliyor.
Rica ederim.
Direkt nearest yapın geçin, project sadece gizlediğiniz objelere etki etmesini istemediğiniz zaman kullanın.Sebebini anladım, videoda adam extrude ile yapıyordu. Ben bir ara donut ekmeği varken yaptım extrude işlemini, bir ara gizleyip yaptım ondan dolayı bozuldu sanırsam. Yanlış anlamadıysam eğer akma efektini ekmek açıkken yapacksam nearest. Eğer kapalı iken yapacaksam Project'e mi almam lazım yoksa salladım mı şu an?
Burayı düzeltmeniz mümkün ben bana en kolay gelen şekilde yaptım onu söyleyeyim. Machine tools smart face özelliği var bu tarz yüzeylerde sadece bir vertexi seçip 4 e bastığınızda diğer bağlı olduğu face datalarıyla bir face örüyor bu şekilde boş kısmı doldurdum.Çok teşekkür ederim hocam. Kusura bakmayın bir tane daha sorunum vardı sormayı unutmuşum. Sizin videonuzda gözüküyor zaten. Donutun ortasındaki deliğin orada krema yok. Orası nasıl düzelir acaba?
Eki Görüntüle 1921293
Burayı düzeltmeniz mümkün ben bana en kolay gelen şekilde yaptım onu söyleyeyim. Machine Tools Smart face özelliği var bu tarz yüzeylerde sadece bir vertexi seçip 4'e bastığınızda diğer bağlı olduğu face datalarıyla bir face örüyor bu şekilde boş kısmı doldurdum.
Ardından yeni ördüğüm kısmın vertexlerini seçip looptools>relax kullanarak çevresine yedirdim sonuç:
Eki Görüntüle 1922226
Eki Görüntüle 1922227
Fakat bunu sadece düzeltmesi mümkün mü diye sorduğunuz için yaptım kendim yapıyor olsaydım silip tekrar yapardım krema kısmını sonuçta vakit alan bir işlem değil.
Şimdi baktım vanilla Blender kullanıyorsanız vertex seçili iken F tuşuna basarsanız face oluşturuyor fakat vertex grab halinde kalıyor escape e basıp tekrar vertex seçmeniz lazım mtools otomatik olarak yapıyor ve 4 4 4 4 4 diye spamlayabiliyorsunuz o boş yeri doldurmak 3 saniyemi falan aldı.
Dilerseniz upload ederim projeyi ama sizin kendinizin yapması daha değerli bence.
Andrew Price'ı çok severim esprili ve eğlenceli bir anlatım tarzı var. Blender konusunda da bu donut tutorailı artık bir rituel oldu başlayan herkes yapıyor fakat benim şahsi fikrim blendera başlangıç için fazla karışık bir ders.
Daha arayüzü tanımadan sculpting e giriyor partiküllere giriyor falan açıkçası ben ilk blendera başladığımda izlemiştim eski versiyonunu yapmayı denemiştim ve bir noktada takılıp bırakmıştım. Sonra başka yollardan öğrendim.
Fakat yanlış anlamayın başladıysanız devam edin andrew Price'ın dersine kötü demek pek haddime değil sadece kişisel fikrim.
Tabii ki takıldığınız yer olursa bildiğimiz kadarıyla yardımcı oluruz çekinmeyin sormaktan.
İyi çalışmalar.