Blender'da material Prewiev'de donuyor

benimde 32 ye geçmem lazım galiba

Material Preview açıkken edit moda girip çıkmak makinemi zorluyor. Enteresan bir şekilde Cycles (Rendered Mod) moda geçtiğimde aynı kasılmayı yaşamıyorum. Evet yine bekletiyor makine fakat çökecekmiş gibi bir donukluk olmuyor 3 5 saniyede toparlıyor. Bunu Sanctus material Lib dökümanlarında okumuştum bende de gerçekleşti.

Procedural Texture kullanıyorsanız materyalde Noise, Voronoi texture gibi nodelar benim GPU mu epey bir yoruyor.

40 milyon vertex olan sahne açabiliyorum makinemde fakat bazı materyaller epey bir yoruyor render alırken bir iki kere purge edip sahneden obje silmem gerektiği durumlar oldu. Texture boyutunu düşürebilirsiniz mesela 4k yerine 2k texture kullanmak epey bir rahatlatır.

Makinem i3 12100, 48GB ram, GTX 1660S

Kanka aynen bende de öyle texturler çok kaliteli ondan olabilir ona bir bakayım. İşlemcimiz aynı bu arada ve sende çok Ram var biraz bana versene

Ram Blender için değil ya başka kullandığım program yüzünden malesef ram gerekiyor bana mecburiyetten yoksa i3 makineye fazla bu ram benimki biraz mecburiyet.

Ram Blender için değil ya başka kullandığım program yüzünden malesef ram gerekiyor bana mecburiyetten yoksa i3 makineye fazla bu ram benimki biraz mecburiyet.
Anlıyorum Ekran kartı bende rx 6600 işlemci i3 12100f tam arttırmam lazjm

Hocam en yüksek CPU RAM GPU tabiki gönül ister hepsini de sizin sahnenize tekrar baktım 2 plane 6 pencere var bu yaşadığınız problem pek makinenin yetmemesiyle alakalı değil gibi.

Şu renderı ben 2 sene önce i3 8100 ve gt1030 2Gb VRamli kartla aldım.

Bu benim makinem için fazla kalabalık bir projeydi linkini koyayım animasyonu falan da var. Tek kare renderları yanlış hatırlamıyorsam 20 dakikada falan almıştım (1920x1080),(Cycles), Animasyon için Eevee kullanmıştım ama onun render süresini hatırlamıyorum.

Blender ayarlarınızı tekrar bir gözden geçirin bence. 12. nesil işlemci i3 bile olsa bayağı bir işlemci gücü var sizin sahnenizde solid moda material preview a falan geçerken crash etmesi pek cpu ram kaynaklı değil gibi. Bir ayar veya GPU Driver sorunu gibi geldi bana bu.

Sanırım sizin kartınız destekliyor

Şunu indirip kurdunuz değil mi ? Render ayarlarınızdan Hips seçiliyordu sanırım amd kartlarda bunları bir kontrol edin. Tabi mümkünse nvidia kart faktörünü artık upgrade ederken ön planda tutarsınız malum cuda mevzusu.

Şimdi aklıma geldi ekleyeyim şu seçenekleri ayarlardan mutlaka açın bence ki sahnenizde ne kadar poligon var kaç MB ram kullanılıyor vs realtime görün.

Neden Blenderda default olarak seçili gelmiyor bunlar hala anlamış değilim. Sanki ben yüklediğim versiyonu bilmiyormuşum gibi gereksiz versiyon yazıyor orada default ayarlarda.

Son düzenleme:
elinize sağlık silahlı olan render için, baya güzel.amd şeyini de indiricem birazdan bencede bu arada çünkü fazla da birşey koymadım zaten bu aralar blender bende çok arızalı.mesela render alıyorum masaüstüne kaydet diye ayarlıyorum render bitiyor masa üstüne gelmiyor fln.inş düzelir.

Evet biraz el yordamıyla çözmeniz gerekiyor adım adım gidebilirsiniz. Önce Blenderı tamamen kaldırıp sürücü güncellemesi falan varsa onları halledip sonra temiz bir Blender kurup deneme renderları alabilirsiniz.

Mesela sadece Küpler koyup basit bir bsdf mat atıp render alın gpu/cpu edit moda girin çıkın küpleri dup edin bakın vertex sayısı arttıkça arayüz nerelerde zorlanıyor vs.

Sonra materyalleri karmaşıklaştırıp volumetric ekleyip adım adım sahneyi zorlaştırabilirsiniz bir noktada sınıra yaklaştığınız hissediyorsunuz zaten.

Aklıma gelmişken bir püf noktası daha :

Şuradaki Lock Interface siz render alırken Blender arayüzünü kilitler. Dolayısıyla makine sadece renderla ilgilenir ve epey bir ram işlemci gücü tasarrufu sağlar.

Mesela Solid moddayken mi yoksa Rendered moddayken mi F12ye bastığınız önemli bir mevzu aslında. Arayüz kilitli değilse makine hem size rendered mod göstermeye çalışır hem aynı anda render almaya çalışır çünkü. Bu seçili olursa siz viewporta harcadığınız ram ve işlem gücünden tasarruf edersiniz.

Kolaylıklar diliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…