Hocam en yüksek CPU RAM GPU tabiki gönül ister hepsini de sizin sahnenize tekrar baktım 2 plane 6 pencere var bu yaşadığınız problem pek makinenin yetmemesiyle alakalı değil gibi.
Şu renderı ben 2 sene önce i3 8100 ve gt1030 2Gb VRamli kartla aldım.
Eki Görüntüle 1862630
Bu benim makinem için fazla kalabalık bir projeydi linkini koyayım animasyonu falan da var. Tek kare renderları yanlış hatırlamıyorsam 20 dakikada falan almıştım (1920x1080),(Cycles), Animasyon için Eevee kullanmıştım ama onun render süresini hatırlamıyorum.
Blender ayarlarınızı tekrar bir gözden geçirin bence. 12. nesil işlemci i3 bile olsa bayağı bir işlemci gücü var sizin sahnenizde solid moda material preview a falan geçerken crash etmesi pek cpu ram kaynaklı değil gibi. Bir ayar veya GPU Driver sorunu gibi geldi bana bu.
Sanırım sizin kartınız destekliyor
Şunu indirip kurdunuz değil mi ? Render ayarlarınızdan Hips seçiliyordu sanırım amd kartlarda bunları bir kontrol edin. Tabi mümkünse nvidia kart faktörünü artık upgrade ederken ön planda tutarsınız malum cuda mevzusu.
Şimdi aklıma geldi ekleyeyim şu seçenekleri ayarlardan mutlaka açın bence ki sahnenizde ne kadar poligon var kaç MB ram kullanılıyor vs realtime görün.
Eki Görüntüle 1862645
Neden Blenderda default olarak seçili gelmiyor bunlar hala anlamış değilim. Sanki ben yüklediğim versiyonu bilmiyormuşum gibi gereksiz versiyon yazıyor orada default ayarlarda.