Bliss OS GNU/Linux tabanlı değildir, Android/Linux tabanlıdır. Android de çekirdek olarak Linux kullanır güvenlidir ama GNU/Linux aksine sonuçta Google yazılımları bulunur ve bunlar gizliliğe aykırıdır. Yine de bunlar felsefi meseleler. Bliss OS, Samsung veya Xiaomi yazılımlarından kat kat daha güvenlidir. Tabanı Lineage OS. Lineage OS ise saf Android'in Google'dan arındırılmış hâlidir. Yine de Technopat Sosyal'de kolaylık ve alışkanlık açısından Google bulunan sürümü varsayılan yapıp "İndir" butonundan indirilecek şekilde ayarlayıp FOSS sürümünü alternatif olarak ekledim. 2 sürümü de güvenilirdir. FOSS sürümüne açık kaynak delisi olmadıkça gerek yok. Kullanıcı mahremiyeti konusunda da klasik bir telefon ROM'unda ne kadar güvenliyseniz burada da öylesiniz. Google sürümünü kurarsanız Google mahremiyetinizi elinizden alır ancak genel olarak Android kullanımında zaten Google kullanıyorsunuzdur tahmin ediyorum. Google bulunması dışında mahremiyetinizi kısıtlayacak bir şey bulunmuyor Bliss OS'te.
Birçok optimizasyonu ve özelliği bünyesinde barındıran ve çok daha fazla cihazı destekleyen Android tabanlı açık kaynaklı bir işletim sistemi. Dahası ne? Son 10 yılda piyasaya sürülen hemen hemen tüm Chromebook'lar, PC'ler veya tabletler için...
www.technopat.net