Blog yazarak para kazanılır mı?

Mkuzi

Hectopat
Katılım
24 Eylül 2020
Mesajlar
116
Çözümler
1
Arkadaşlar bloglar yazmayı düşünüyorum ve sayfamda reklam çıkarsa para kazanılacağı söyleniyor. Google'a adres vermek beni pek güvendirmedi. Blog yazarak para kazanılabilir mi? Bu tarz bir işe giren-çıkan var mı? Bir de adresini veren var mı? Yardımınız için teşekkürler :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar bloglar yazmayı düşünüyorum ve sayfamda reklam çıkarsa para kazanılacağı söyleniyor. Google'a adres vermek beni pek güvendirmedi. Blog yazarak para kazanılabilir mi? Bu tarz bir işe giren-çıkan var mı? Bir de adresini veren var mı? Yardımınız için teşekkürler :)

Reklam=para ise ve sayfada reklam varsa tabii ki kazanırsın. Ama hiç blog yazmak gibi bir işe girmediğimden bilmiyorum.
 
Çok cüzi bir miktar kazanabiliyorsun. Biz 4 arkadaş 1 sene boyunca bir teknoloji bloğu yürüttük ve reklamdan kazanabildiğimiz 400 TL idi yanlış hatırlamıyorsam :D

Google AdSense TR içi tıklamalardan çok az para veriyordu o zaman. $0.06 bazen $0.1 falan veriyordu.

Bir kere yurt dışına çıkmıştım ve oradan tıklama yaptım. $3.2 verdi :D
 
Google Adsense ile kazanabilirsin ama artık tıklanmaya o kadar az veriyor ki 500-1000 TL kazanana kadar o zamanda gider 1-2 kurs alırsın Photoshop gibi, online yaptığın işlerden daha fazla para kazanırsın.

Yani para kazanmak için blog yazılmaz, ha yazmışken reklam koyarsın ama o zaman da reklam yerleştirmene ve sayısına göre okuyucun azalır.
 
Keyfini kırmak istemem ama tekil kullanıcı çok olan bir konuya sahip değilsen, tık alman da zor olur. Ayrıca kazansan bile bu kullanıcıların mutlaka reklama tıklaması gerek yoksa kazanamazsın. Kendin de reklamlara tıklama AdSense'den banlanırsın :) Çok emek vermen gerek ya da şanslı olman lazım uygun hit alman için.
 
Çok eskiden uğraşmış başarılı bir blog elde etmiştim.
Wix üzerinden bir blog kurdum. İlk 1 sene yaptığım harcama kadar bile kazanamadım. Kuruşlar dönüyordu. Sonraki sene işler açıldı.
Güzel yazılar yazmak, insanların ilgisini çekmek. Bir konu hakkında yardımcı olunacak makaleleri kaleme almak çok önemli.
Wix tarzı siteler ile çok uğraşmadan siteni SEO'larda ilk sıralara yerleştirirsin. Onlar senin için bu işi kendileri yapıyorlar.
 
Yani ben aslında öyle çok yazı yazmak değil de hani şöyle.Ben blog yazayım evdeki tüm telefonlardan reklamlara tıklayım bedavaya birşeyler kazanayım.Zaten öyle çok büyük hayallerim felan da yok.Bir tıklamada kaç kuruş verir acaba ?
Arkadaşlar sizce Google Adsense ye adresimi vermelimiyim.Vallahi çok güvenemiyorum ama mecburmuş istiyorlar.Sakıncalımıdır.Ve de bir tıklama kaç kuruş kazandırıyo bir yazarmısınız.
 
Son düzenleme:
Yani ben aslında öyle çok yazı yazmak değil de hani şöyle.Ben blog yazayım evdeki tüm telefonlardan reklamlara tıklayım bedavaya birşeyler kazanayım.Zaten öyle çok büyük hayallerim felan da yok.Bir tıklamada kaç kuruş verir acaba ?
1 tıklama 1 kuruş vermez. Ek olarak aynı IP adresinden tıklarsan vermez. Reklama tıklamadan kaç sn sayfada durdu, reklam ekranın neresinde, tıkladıktan sonra ne kadar kaldı sayfa bunların hepsine bakılıyor. Kendin tıklarsan banlanma ihtimali bile var diye biliyorum emin olmamakla birlikte. O yüzden harcadığın emeğe, şarja ve elektriğe yazık.
 
Yani ben aslında öyle çok yazı yazmak değil de hani şöyle. Ben blog yazayım evdeki tüm telefonlardan reklamlara tıklayayım bedavaya bir şeyler kazanayım. Zaten öyle çok büyük hayallerim falan da yok. Bir tıklamada kaç kuruş verir acaba?
Kendin tıklarsan Google bunu fark eder IP ve MAC adreslerinden. Google algoritmaları senden, benden zeki. 1 aya kalmaz banlanırsın.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı