İnceleme Bloody L65 Max

Herkese tekrardan merhabalar. Bugün sizlerin kafasında bir fikir oluşturması için yaklaşık 1 ay önce 2 adet aldığım Bloody L65 Max modelli fareyi inceleyeceğim. Daha önceden aynı markanın W60 Max modelini incelemiştim, onun linkini de aşağıya bırakıyorum.

Tasarım

Öncelikle ürün gayet şık duruyor. Özellikle diğer Bloody ürünlerine bakarsak

Bloody özellikle fare modu değişim tuşlarını sürekli farklı tarzlarda yerleştiriyor. Bu fare düz mod tek bir tuş olarak (1), diğer iki makro modu aynı tuş üzerinde sıralı geçiş olarak konumlandırılmış (n/3).

Farenin alt kısmında LOD ve Hz ayarı yapmak için 2 adet ekstra olarak tuş bulunmakta. Bunlara tıklayarak Hz seçenekleri ve LOD ayarları arasında geçiş yapabiliyorsunuz.

(Tuşları göstermek amacıyla yerleştirilmiş resim, farenin alt tarafı delikli değil.)

Fare seri harfinden de (L) anlaşılabileceği gibi özellikle hafif olması için dizayn edilmiş bir fare. Pek hafif sayılmaz ama Bloody'nin diğer 100-120 gramı aşan farelerinin yanında bu fare yalnızca 78 gram ağırlığa sahip.

Ayrıca fare hafifliği daha da hissettirmek için kablo yapısını hafif ayarlamış. Sürtünmeyi önlemek amacıyla da fareden eğimli bir kablo çıkışı tercih edilmiş.

Genellikle Bloody farelerde Metal X`Glide Ayak kullanılır fakat bu farede bunun yerine sitede yazılana göre teflon ayaklar kullanılmış. Normal ayaklara göre de büyük bir boyuta sahipler.

(Ayakları göstermek amacıyla yerleştirilmiş resim, farenin alt tarafı delikli değil.)

Genel olarak sıradan ve hoş bir tasarıma sahip. Çoğu kişiye de hitap edebilecek düzeyde bence.

Teknik Özellikler

Teknik özellik bakımından Bloody W60 Max ile neredeyse aynılar. Aşağıda direkt sitesinden yapıştırdığım teknik özellik bilgilerini bulabilirsiniz.

İzleme
Sensör: MAX BC3332-A 12K Sensör
Çözünürlük 100~12,000 CPI
Çerçeve Hızı 8000 fps
Hızlanma 35 g
İzleme Hızı: 250 ips

Tepkime
USB Bildirim Hızı 125~2000 Hz
Tuş Tepki Süresi : 1 msn

Dayanıklılık
Buton Ömrü : 20 Milyon Tıklama ( Sol /Sağ Buton )
Tekerlek : 500,000 Kaydırma

Detaylı olarak anlatacak olursam 100 ile 12000 DPI arasında değişebilen bir değere sahip faremiz. Hz seçenekleri arasında sırasıyla 125-500-1000-2000 var. LOD ayarı olarak da mm cinsinden 1,5-2-3 var

Fare yüksek düzeyde bir makro depolama kapasitesine sahip. Böylece detaylı bir şekilde makro oluşturup kullanabilirsiniz.

Ayrıca mousepadinize göre kalibrasyon özelliğine sahip bir fare kendisi.

Esneklik olarak büyük bir destekle geliyor faremiz. Her yerinden kolaylık fışkırıyor

Uygulaması üzerinden ayarladığınız 5 adet ışıklandırma seçeneği arasında farenizi havaya kaldırıp 1 tuşuna basarak değişim yapabilirsiniz.

Uygulaması üzerinden ayarladığınız DPI modlarına fare zemindeyken 2 kere 1 tuşuna bastıktan sonra fare tekerini yukarı ya da aşağı kaydırıp tekrar 1 tuşuna basarak geçiş yapabilirsiniz.

Uygulaması üzerinden ayarladığınız makro modlarına ise yine 1 tuşuna 2 kere bastıktan sonra sol taraftaki ileri geri butonlarını kullanarak ve daha sonra da yine 1 tuşuna basarak erişebilirsiniz.

Yazılım

Farenin kendisi kutusunda belirtildiği üzere önce Bloody 7 yazılımına çıkmış, daha sonradan Bloody 7'nin desteğinin bitmesi üzerine Bloody Workshop 8 uygulamasına geçiş yapmıştır.

Bloody 8'e geçişle birlikte bir çok özelliğin rafa kalkmasından dolayı daha kapsamlı bir destek sunan Bloody 7 kullanmak bence çok daha iyi bir tercih olacaktır.

Aynı şeyleri tekrardan yazmak istemediğim için aşağıya sürprizbozan şeklinde Bloody W60 Max inceleme yazımdaki uygulama bölümünü ekledim.

Evet bu son kısımdan sonra birkaç ek bilgi verip incelemeyi bitireceğim. Uygulama kısmını genel olarak çoğu kişinin kullandığı 3. çekirdek (Core 3) üzerinden anlatacağım. İlk kısım butonlar kısmı. Aşağıdaki resimde de göreceğiniz gibi farenin tuşlarını istediğiniz şekilde kullanabiliyorsunuz. Sol üst taraftaki kırmızı ile işaretlediğim yerden de farenin tuş kaydetme slotları arasında geçiş yapabiliyorsunuz. Sol üst taraftaki mavi ile işaretlediğim kısımdan ise fare tuş slotlarını yönetebiliyorsunuz.

Ultra Guns sekmesini atlıyorum orayı dilerseniz araştırarak kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Sensivity kısmından ise farenin yüksekliğini kalibre edip, gecikme süresini ayarlayabiliyorsunuz. Maalesef bildirim hızını uygulamadan değil, farenin alt tuşlarından ayarlıyorsunuz. Bunların dışında bu sekmede farenin DPI ayarlarını yapıyorsunuz.

RGB Animation kısmında farenin içine kaydedilecek 5 farklı ışık modunu seçiyorsunuz. Dediğim gibi bu modlar arasında fareyi havaya kaldırıp 1 tuşuna basarak geçiş yapabilirsiniz. Sağ üstte gösterdiğim mavi kısımı ise aşağıdaki paragrafta anlattım. Sol alttaki buton ise adından anlaşılacağı gibi faredeki 1, N ve 3 tuşlarına bastığınızda ortaya çıkan tek rengin fare üzerinde kalmasını sağlıyor. Bunu kapalı tutmanızı tavsiye ederim.

Diğer RGB Animation kısmında ise biraz uğraşarak RGB animasyonu yapabiliyorsunuz, ama uyarmalıyım burası çok karışık. İnternette araştırarak yapımını bulabilirsiniz ama dilerseniz bunun için de kısa bir rehber hazırlayabilirim.

Oscar Macro 1/2 kısmından ise adından anlayacağınız gibi makro sekmesi. Bu kısımda makro içe dışa aktararak fareye makro kaydedebilir veya faredeki makroyu bilgisayarınıza getirebilirsiniz. Burası için fazla kaynak var. O yüzden anlatmayacağım.

Headshot kısmında ise makrolarınızı faredeki tuşlara atayabiliyorsunuz. Bende Valorant makrosu kurulu ve onu 3. tuşa atadım. Dilerseniz burayı da kullanabilirsiniz.

Uygulamadaki en sağ üstteki kısımdan ise farenin ışık parlaklığını ayarlayabiliyorsunuz.

Yukarıdaki yazanlarda bir tek RGB bölümü ve ufak tefek 3-5 şey farklılık gösterebilir. Bunların dışında uygulama kullanımında aman aman bir fark yok.

Gördüğüm Sorunlar

Farenin bazı üretim serilerinde sağ tıkta yapışma sorunu mevcut. Aynı sorunu eski W60 Max faremde de yaşadım. Stone Black modelinde sağ tıkta yapışma sorunu varken Honeycomb modelinde yok. Biraz şans işi, alırken aklınızda bulunsun.

Fare normalde sert ve oturaklı bir yapıya sahip olmasına rağmen makro modu değiştirme tuşları (1, n/3) oturaklı değil. Hatta sürekli oynuyorlar.

Farenin incelemesi bu kadardı. Elimden geldiğince sizlere fareyi en ufak ayrıntısına kadar anlatmaya çalıştım. Umarım kafanızda bir fikir oluşturabilmişimdir. Bence özellik ve makro desteği arayanlar için birebir bir ürün. Fiyatını da hak edecek düzeyde sanırsam.

İyi sosyaller!

Dosya Ekleri

• 1755171449232.png
    39,7 KB · Görüntüleme: 7
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…