BLS8G4D30AESBK ile BLS8G4D30AESEK RAM uyumlu mu?

• Konuyu başlatan Stack
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 7
  • Görüntüleme 1.242
Yer
İstanbul
Merhaba arkadaşlar, bende Crucial Ballistix Sport 16 CL 2400 DDR4 MHz BLS8G4D30AESEK. M8FE 8 GB RAM var. Bu RAM'ı stoklarda bulamadım ve gittim Sahibinden'de 2. el benim RAM'ın grisini buldum fakat isimleri mi, modelleri mi farklı? Onun BLS8G4D30AESBK, benim BLS8G4D30AESEK. Kısacası bu RAM'lar uyumlu çalışır mı? Ayrıca onun RAM'ı 3000 MHz, benimki ise 2400 ama XMP açmadım.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    1,5 MB · Görüntüleme: 47
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    115,5 KB · Görüntüleme: 55
İnternetteki 15CL ise, seninki 16CL ise zaten birebir aynı olmadığı buradan direkt olarak anlaşılabilir bile. Aynı olmayan RAM'i almanı önermeyiz. Hatta birebir aynısı olsa bile üretim zamanı farklılığından dolayı çipler farklı olabilir ve sorun yaşayabilirsin. Dediğim gibi, elindekini satmanı ve internetten kit halinde 2x8GB almanı öneriyorum.

İnternetteki 15CL ise, seninki 16CL ise zaten birebir aynı olmadığı buradan direkt olarak anlaşılabilir bile. Aynı olmayan RAM'i almanı önermeyiz. Hatta birebir aynısı olsa bile üretim zamanı farklılığından dolayı çipler farklı olabilir ve sorun yaşayabilirsin. Dediğim gibi, elindekini satmanı ve internetten kit halinde 2x8GB almanı öneriyorum.

O kadar bütçem yok hocam.
Uyumluluk sorunu çıkabilir, bundan dolayı da sürekli mavi ekran alabilirsin. Önermiyorum. Mümkünse elindeki tekliyi satıp internetten kit halinde satılan 2x8'lerden al.

Bu nasıl Max buna çıkabilirim.
O kadar bütçem yok hocam.

Bu nasıl Max buna çıkabilirim.

Arkadaşlar fazla bütçem yok bu Dual kit iyi midir? XPG 16GB (2x8GB) Gammix D30 Siyah 3000MHz CL16 DDR4 Dual Kit Ram | ITOPYA

Son düzenleme:
Bozulmazsa, ki fabrika çıkışlı bozuk gelmediği sürece ve sen fiziksel hasar vermediğin sürece bozulmaz, bayağı bir yıl götürür. Sayı istiyorsan 5 yılın üstü garanti diyebilirim. Maksimum attığın linkteki RAM'lerin fiyatı kadar bütçen varmış, o fiyat için önerebileceğim başka bir model bulunmuyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı