Çözüldü Blu-ray videoya farklı formatta alt yazı eklenebilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

M.Aurelius

Hectopat
Daha fazla  
Herhangi bir platformda olmayan diziyi torrentten indireceğim. Blu-ray ve web-DL sürümleri var. Blu-ray alt yazısı yok. Senkronda sorun olur mu Blu-ray video ama farklı formatta alt yazı? Blu-ray daha kaliteli olur diye böyle yapmayı düşündüm. Kare hızları aynı.
Dosya boyutları neredeyse aynı, web-DL sürümü biraz daha büyük.

Son düzenleme:
Çözüm
Herhangi bir platformda olmayan diziyi torrentten indireceğim. Blu-ray ve web-DL sürümleri var. Blu-ray alt yazısı yok. Senkronda sorun olur mu Blu-ray video ama farklı formatta alt yazı? Blu-ray daha kaliteli olur diye böyle yapmayı düşündüm. Kare hızları aynı.

Senkronda büyük fark olmaz ama garanti değil hızlıca test etmen en iyisi görüntü kalitesi senin için önemliyse Blu-ray + ayarlanmış alt yazı iyi bir çözümdür.

Senkronda büyük fark olmaz ama garanti değil hızlıca test etmen en iyisi görüntü kalitesi senin için önemliyse Blu-ray + ayarlanmış alt yazı iyi bir çözümdür.

Çözüm
Nasıl gömüyordunuz hocam hangi program? Yani o işlemden sonra direk altyazıyla mı açılıyor video?
Programı vardı, örneğin elimde türkçe ve ingilizce altyazılar var videoyu ve altyazıyı programa atıyordum ayarlardan video açıldığında varsayılan olarak altyazının gelip gelmeyeceği veya hangi altyazının önce geleceğini ayarlayabiliyordum.

Ayarlamaları yaptıktan sonra videoyu dışa aktarıyordum 4k 8 gb olduğu için pc de biraz eski olduğu için 10 dk falan sürüyordu.

En sonunda videoyu herhangi bir medya oynatıcı ile açıp altyazılar kısmında eklediğim altyazılar arasından seçim yapabiliyorum, aynı şekil TVde de seçim yapabiliyorum.

Program bu ben portable indiriyordum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı