Merhabalar. Hali hazırda Bluedio T7 kullanıyorum. T7+ ile arasındaki tek fark, SD kart yuvasının olmaması; onun dışında iki kulaklık da aynı.
Ürünü iki buçuk yıldır kullanıyorum ve 250TL üstünde bir fiyata alacaksanız tavsiye etmiyorum...
Bluetooth
-Öncelikle ses profili daha çok genel kullanıcıya dönük olmuş. Ancak, sesler biraz "dağınık" olduğu için detay ayrımını yapmak çok zor oluyor. Bunun dışında, kulaklıkta çok sıcak bir ses tonu mevcut ve sahne aralığı da az da olsa geniş. Baslardan memnun olma ihtimaliniz var ama ben detaylara, orta tonlara ve tizlere daha çok önem verdiğim için ürünün ses profilini pek de beğenmedim.
-Mikrofona gelecek olursak size sadece "Kullanmayın." derim. Mikrofon etrafta ne kadar ses varsa karşı tarafa iletiyor ve iletişim kurmak gerçekten çok zor oluyor. Her ne kadar üründe ANC olsa da ENC ya da CVC gibi bir özellik yok- kağıt üstünde var denilse bile olmadığına yemin edebilirim- ve bu yüzden de berbat bir mikrofon performansı sergiliyor. Ancak, sessiz bir ortamda görüşme yapmanızda pek de problem olmayacaktır, diye düşünmekteyim.
-Gelelim en önemli özelliğe: ANC. Şimdi, genel bir yorum yapacak olursak ANC'nin gerçekten iyi olduğunu söyleyebilirim. Hatta, kulaklığı kafanıza taktığınız anda ANC'yi açmasanız bile zaten belli başlı sesler kesiliyor. Ancak, bunun detaylarına inince maalesef bazı şeylerin bozulduğunu görüyoruz. Şöyle ki, ANC'yi açtığınız zaman ses profilinde değişiklik oluyor. Sesler sanki bir tık geriye gidiyor ve azalıyor gibi oluyor. Yani, ANC'yi tekrar kapattığınızda ses size biraz daha "dengeli" gibi geliyor. Kısacası, ANC'yi açtığınız zaman ses profili cidden değişiyor. Ayrıca, rüzgarın fazla olduğu bir alanda ANC'yi açtığınızda çok berbat bir deneyim elde ediyorsunuz. Yani, gelen rüzgar yüzünden "beyaz gürültü" gibi bir şey oluşuyor ve bu size bir cızırtı sesi gibi yansıyor ki bu hiç de iyi bir şey değil. O yüzden rüzgarlı bir ortamdayken bu özelliğin açılmaması çok daha iyi olur, diye düşünüyorum.
-Onun dışında, ürünün tasarımı ve konforu çok iyi. Fakat, kulaklık dışarıya azımsanmayacak kadar da ses veriyor, aklınızda bulunsun. Ürünün kutusu da gayet iyi ve kulaklığın yanında USB-C uzantılı bir Aux kablosu, USB-C şarj kablosu ve bir adet kumaş kılıf geliyor. Bence, bu kulaklığı saklamak için harici olarak satılan kutulardan almak şart ama olmasa da olur.
-Kulaklığın şarj durumu çok iyi. Sizi uzun süre götürür ve gerçekten çok kısa sürede ürün şarj oluyor, bence ürünün en iyi özelliği de bu.
Kablolu
-Bu sefer ses profili bir tık daha dengeli oluyor fakat baslar biraz arka planda kalıyor. Bluetooth'a göre daha iyi bir ses profili elde ediyorsunuz fakat Bluetooth ile bağlandığınızda sesler bir tık daha doygun gelmekte. Her şeye rağmen, kablolu bağlantı yaptığınızda ses bir tık daha iyi geliyor.
-Kutu içinden çıkan kablonun mikrofon özelliği yok, harici bir kablo almanız lazım. Bu kabloda bulunan mikrofonsa Bluetooth mikrofona göre çok daha iyi çalışıyor. Sesiniz daha berrak geliyor. Fakat, dışarıdaki gürültüye karşı bir önlem alınmış mı bilmiyorum; tam olarak deneme fırsatım olmadı.
-ANC yine aynı. Kablolu ya da kablosuz bir bağlantı yaptığınız zaman ANC her şekilde aynı çalışacaktır.
Dediğim gibi, bu ürünü 200 TL civarlarına bulursanız ilk ANC deneyiminiz olacağı için almak iyi olacaktır. Fakat, bu ürüne 300 TL vermek ciddi anlamda saçma olacaktır. Onun yerine Taotronics, Anker, Mpow veya Edifier modellerine bakmak gerekiyor.