Çözüldü BlueScreenView ile minidump dosyaları nasıl okunur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 8.1

Callisto1232

Kilopat
Makaleler
3
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba, bugün mavi ekran hatası incelemek için araştırmaya çalıştım. Fakat çoğu yerde WinDBG Prewiev ile nasıl analiz yapacağı yazıyor. Benim işletim sistemim Windows 8.1 olduğu için WinDBG Prewiev değil BlueScreenView kullanacağım. Nasıl analiz yapabilirim, hangi kaynaklardan araştırmalıyım, bunları siz değerli hocalarımdan öğrenmek istiyorum.
@KojiroHyuga04 @Enes3078 @Murat5038 yardımınıza ihtiyacım var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Öncelikle dump dosyasını yazılıma sürüklüyorsunuz ve karşınıza dump dosyasının dökümü çıkıyor. Altta hatalı modüllerin SYS dosyaları yazar ve o dosyalara ait programlar kaldırılmalıdır. Ek olarak orada 4 tane parametre verir. Microsoft'un dump analiz makalelerinde ise bu parametrelerin anlamları yer alır. Basit düzeyde ve mobilde anlatabileceğim kadarıyla anlattım. Yine de bir tavsiye vereyim, WinDBG kullanın. Bu yazılım kesin sonuç veremiyor.
Öncelikle dump dosyasını yazılıma sürüklüyorsunuz ve karşınıza dump dosyasının dökümü çıkıyor. Altta hatalı modüllerin SYS dosyaları yazar ve o dosyalara ait programlar kaldırılmalıdır. Ek olarak orada 4 tane parametre verir. Microsoft'un dump analiz makalelerinde ise bu parametrelerin anlamları yer alır. Basit düzeyde ve mobilde anlatabileceğim kadarıyla anlattım. Yine de bir tavsiye vereyim, WinDBG kullanın. Bu yazılım kesin sonuç veremiyor.

Çözüm
Buradan belki yararlanabilirsiniz. Hataya sebep olan dosyayı arattığınızda zaten size onun ve ile alakalı olabileceğini gösteriyor. Buradan yararlanabilirsiniz. Ayrıca aramaya aldığınız hata başlığı + Microsoft docs yazarsanız Microsoft'un makalesine göz atabilisiniz.

Yine de bir tavsiye vereyim, WinDBG kullanın. Bu yazılım kesin sonuç veremiyor.
Tavsiyeniz için teşekkürler fakat, maalesef işletim sistemim Windows 10 değil de Windows 8.1 olduğu için WinDBG indiremiyorum.

Teşekkürler.

Tavsiyeniz için teşekkürler fakat, maalesef işletim sistemim Windows 10 değil de Windows 8.1 olduğu için WinDBG indiremiyorum.

Biliyorum ve Windows 8.1'de WinDBG kullanımı mümkün. Windows Software Development Kit'i yani WinSDK'yi araştır derim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…