Bluetooth kulaklık bağlantı sorunu

thakingspeez5

Femtopat
Katılım
22 Nisan 2021
Mesajlar
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar. Lenovo Z570 kullanıcısıyım. Bilgisayarımı uzun bir süre sonra temiz bir kurulumla Windows 10 1903'ten 1909 64 Bit sürümüne formatladım. Format öncesi halihazırda kullanabildiğim JBL T450BT kulaklığımı format sonrası kullanamıyorum. Kulaklık ayarlar kısmında ilk başta bağlandı ibaresi gösterse de durum daha sonra bu hale geliyor.

1619110225874.png


Sorunun sürücülerde olduğunu düşünüyorum fakat bilgisayarın halihazırdaki Bluetooth adaptörü olan Broadcom Bluetooth 2.1 USB için hangi sürücüyü yüklemem gerektiğinden emin değilim. Ek bilgi olarak kulaklığı ilk kez bilgisayara bağlarken .NET Framework ile alakalı da bir kurulum yaptı.
 
Cihazı kaldır ve yeniden bağlan.
Denedim, maalesef sonuç aynı.
Sorunu çözmüş bulunmaktayım. Biraz uğraştım ama şansım da yardım etti. Bende etkili olan yolu anlatayım. Donanım kimliğini google'da aratıp orada çıkan sürücülerden birini indirdim, kurduktan sonra uyumsuzluk verdi, bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra sürücüyü denetim masasından kaldırıp tekrar yeniden başlattım, bilgisayarı yeniden açtığımda aynı driver ünlemli gözüküyordu, bu sefer sağ tık yapıp cihazı kaldır diyerek bir daha yeniden başlattığımda windows kendisi "generic bluetooth adapter" driverını kurdu ve kulaklığı açtığımda bağlandı. Aslında driver kulaklıktan istediğim ses kalitesini almamı engelliyor ama çalıştığı için tekrardan Lenovo'nun kendi yayınladığı driverı kurmayacağım. :)
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı