Bluetooth kulaklık makinede yıkandı

Sanemi

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
2 gün önce aldığım Bluetooth kulaklığım cebimde kalmış annemde makineye atmış makinedan çıkarınca fark ettik.(anne olduğu için bir şey denmiyor :D anneler candır)
Marka model: Oppo enco Free 2
Kutu şarj ediyor kulaklıkları sol kulaklık sağlam gibi dokunmatik ve sansörler sonradan çalıştı pirince yatırdım fön makinesı ile kurttum şu an sensörler çalışıyor gibi ama sağ kulaklıktan cızırtı ve patlama sesleri geliyor düzelir mi? Servise mi göndereyim, ne yapmam lazım?

Son düzenleme:
2 gün önce aldığım Bluetooth kulaklığım cebimde kalmış annemde makineye atmış makinedan çıkarınca fark ettik.(anne olduğu için bir şey denmiyor :D anneler candır)
Marka model: Oppo enco Free 2
Kutu şarj ediyor kulaklıkları sol kulaklık sağlam gibi dokunmatik ve sansörler sonradan çalıştı pirince yatırdım fön makinesı ile kurttum şu an sensörler çalışıyor gibi ama sağ kulaklıktan cızırtı ve patlama sesleri geliyor düzelir mi? Servise mi göndereyim, ne yapmam lazım?
Çinden zamanında 80 e aldıgım tws kulaklıklar 10 defa makinede yıkandı bi sorun cıkmadı :D makineden cıkar cıkmaz calıstırmak yerine kurumasını beklemelisin hiç dokunmadan 5 10 saat sonra çalıştır.

Çin'den zamanında 80'e aldıgım TWS kulaklıklar 10 defa makinede yıkandı bir sorun cıkmadı :D makineden cıkar cıkmaz calıstırmak yerine kurumasını beklemelisin hiç dokunmadan 5 10 saat sonra çalıştır.

Evet benim eski kulaklıklarda da öyleydi dedim markalı bir şey olsun güzel olsun ama şans yok nasip değilmiş şimdi kulaklıkları kutudan çıkartıp pirincin içine koyup bekletiyim mi?
Bütün sorunlar cözüldü tek cızırtı ve patlama sorunu kaldı. Şarkı çalmadiği zaman pat pat pat diye ses geliyor.

Servis kulaklığın parası kadar para isteyecektir, üzgünüm hocam.

Haklısın şansıma küseyim o zaman :(

pirince falan yatırma zararlı bi efsane o yok öyle bişey tam tersine daha geciktirir kurumasını . Nem alma özellikli klima varsa klimayı çalıştırıp o odada beklet kurusun sadece. Kulaklığı biraz fön makinasıyla çok hafifçe ısıt sonra soğuk nemi alınmış odaya götür bunu bikaç defa tekrarla kurumasını bu şekilde hızlandırabilirsin.

Hocam bekleyin birkaç gün. Ondan sonra çalışır inşallah.

Cızırtı ve patlama umarım kısadevre ve sudan dolayıdır. Eğer diyaframın yapıştırıcısını falan deterjan çözdüyse hayırlı olsun kulaklık çöp.

Cızırtı, bass patlaması, tiz bozukluğu su seviyesinin kulaklığın iç kartına ulaşmasından dolayı kaynaklı.
Kısık ses ile kullanırım diyorsanız kullanırsınız o kulaklığı.
Yüksek sese getirdiğiniz anda patlamalar cızırtılar başlar.
Şöyle küçük bir risk var, küçünsenmeyecek kadar.
Sonuçta kulaklıkların içinde küçük bir pil var.
Su ile temasın birleşmesi sonucu bir anda kulağınızda patlama yapabilir, zarar alabilirsiniz işitme kaybı olarak.

Pirince falan yatırma zararlı bir efsane o yok öyle bir şey tam tersine daha geciktirir kurumasını. Nem alma özellikli klima varsa klimayı çalıştırıp o odada beklet kurusun sadece. Kulaklığı biraz fön makinesıyla çok hafifçe ısıt sonra soğuk nemi alınmış odaya götür bunu birkaç defa tekrarla kurumasını bu şekilde hızlandırabilirsin.

Anladım bir deneyim onu gece boyu kalsın orada.

Cızırtı ve patlama umarım kısadevre ve sudan dolayıdır. Eğer diyaframın yapıştırıcısını falan deterjan çözdüyse hayırlı olsun kulaklık çöp.

10 dakikalık modda yıkamış annem kulaklıklar kutudan çıkmamış.

Cızırtı, bass patlaması, tiz bozukluğu su seviyesinin kulaklığın iç kartına ulaşmasından dolayı kaynaklı.
Kısık ses ile kullanırım diyorsanız kullanırsınız o kulaklığı.
Yüksek sese getirdiğiniz anda patlamalar cızırtılar başlar.
Şöyle küçük bir risk var, küçünsenmeyecek kadar.
Sonuçta kulaklıkların içinde küçük bir pil var.
Su ile temasın birleşmesi sonucu bir anda kulağınızda patlama yapabilir, zarar alabilirsiniz işitme kaybı olarak.

Anladım riskli o zaman dediğin gibi.

Hocam bekleyin birkaç gün. Ondan sonra çalışır inşallah.

İnşallah az parada değil bu devirde :(

Kutuda da sorun yok ona şaşırdım en çok.

@lovemyers @mssahin @AT4k4n. K @kurmayoffuture
Kulaklıkları kutudan çıkartıp masaya koydum birinden bayağı yuksek sesle cızırtı sesi geldi ve sonrahiç aldırış etmedim biraz daha bekledim şimdi patlama ve cızırtı sesleri kesildi bu gece de kutuya koymucam iyice kurusun.

Son düzenleme:
Anladım bir deneyim onu gece boyu kalsın orada.

10 dakikalık modda yıkamış annem kulaklıklar kutudan çıkmamış.

Anladım riskli o zaman dediğin gibi.

İnşallah az parada değil bu devirde :(

Kutuda da sorun yok ona şaşırdım en çok.

@lovemyers @mssahin @AT4k4n. K @kurmayoffuture
Kulaklıkları kutudan çıkartıp masaya koydum birinden bayağı yuksek sesle cızırtı sesi geldi ve sonrahiç aldırış etmedim biraz daha bekledim şimdi patlama ve cızırtı sesleri kesildi bu gece de kutuya koymucam iyice kurusun.
evet pamuklu bi giysinin üstüne koy beklet öyle.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı