Bluetooth kulaklık W11'e bağlanmıyor

ardayk

Picopat
Daha fazla  
QCY-T13 ANC" AirPods kulaklığı var bende. Kulaklığı kabından çıkartıyorum ve bilgisayara bağlıyorum. Bazen ses gelmiyor, ben de Denetim Masası'ndan ses ayarları kısmından bir şeyler kurcalıyorum ve bazen ses gelmeye başlıyor. Ayrıca ses geleceği zaman 9-15 saniye içerisinde geliyor. Bazen de Bluetooth kısmından kulaklığı komple kaldırıyorum, sonra tekrar ekliyorum; şans eseri ya geliyor ya gelmiyor. Bir de son olarak Denetim Masası'ndan ses ayarlarına girince "kayıt" sekmesindeyken ses boğuk geliyor ve kayıt sekmesinden çıkınca tekrar ses gidiyor. Ama kulaklığı telefona bağlayınca bu sorun olmuyor.

Bluetooth dongle'ınızda bir sorun olabilir mi acaba? Kalitesi düşük ürünlerde ilerleyen zamanlarda bu tarz durumlar olabiliyor.

"Bluetooth dongle" nedir?

Masaüstü bilgisayarlarda Bluetooth özelliği olmadığından bu özelliği kullanmak için bir aparat. O zaman laptop kullanıyorsunuz, Bluetooth sürücünüzü güncellemeyi deneyin. Başka bir kulaklıkta bilgisayara bağladığınızda bu durum yaşanıyor mu, test etme imkanınız varsa dener misiniz?

Masaüstü bilgisayarlarda Bluetooth özelliği olmadığından bu özelliği kullanmak için bir aparat. O zaman laptop kullanıyorsunuz, Bluetooth sürücünüzü güncellemeyi deneyin. Başka bir kulaklıkta bilgisayara bağladığınızda bu durum yaşanıyor mu, test etme imkanınız varsa dener misiniz?
Evet, huawei marka airpods kulaklığı denediğimde de aynı durum yaşanıyor.

Bluetooth sürücünüzü güncellemeyi ya da kaldırıp kurmayı deneyin.
Güncellemeye çalıştığımda "Cihazınız için en iyi sürümler zaten yüklü" yazısı çıkıyor. Diğer yöntem olan sürücüyü kaldırmayı yaptım daha sonra bilgisayarı yeniden başlattım ve airpods'u bağladım. Bağladıktan tam 9 saniye sonra ses geldi.

Güncellemeye çalıştığımda "Cihazınız için en iyi sürümler zaten yüklü" yazısı çıkıyor. Diğer yöntem olan sürücüyü kaldırmayı yaptım daha sonra bilgisayarı yeniden başlattım ve airpods'u bağladım. Bağladıktan tam 9 saniye sonra ses geldi.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

47. saniyeden sonrasını dener misiniz?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

47. saniyeden sonrasını dener misiniz?

Durum aynı.

Sorunun kaynağını buldum:

Bluetooth özelliğine sahip cihazlarda "en küçük 1.0" (1999) ve "en büyük 5.4" (2023) olmak üzere sürüm numarası vardır. Sorunun ana kaynağıda bundan kaynaklanıyor zaten. Benim laptop bilgisayarımın bluetooth sürümü "5.1", kulaklığımın sürümü ise "5.3". Bu sebepten dolayı bilgisayar ile kulaklık arasında bağlantı sorunları oluşuyor: Bağlantının sürekli kopması, "bağlandı" gösterip ama sesin gelmemesi gibi sorunlarla karşılaşıyoruz. Yani bağlantı alsak bile seste gecikmeler olabiliyor.

Bunun çözümü ise bir miktar maliyetli:

Kulaklığımızın sürümü ile uyumlu kaliteli bir "Bluetooth USB Adaptör" almamız gerekiyor. Bu adaptör bilgisayarımızın bluetooth sürümünü yükseltmemize olanak sağlıyor (Adaptör kullanmadan bu mümkün değil). Örneğin; Ugreen Mini USB Dongle Bluetooth 5.3 Adaptör alıp bilgisayarımıza taktığımızda, bilgisayar ile kulaklığın bluetooth sürümü aynı olduğundan bağlantı sorunu yaşanmayacak.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı