Bluetooth USB adaptörü önerisi

4.0 ile 5.0 arasında ne fark var acaba?
Biraz uzun oldu biliyorum ama ;


Sürüm 4.0 - 5.0: Bluetooth Low Energy
Küçük cihazlar arasında artan kablosuz bağlantı talebini karşılamak için Bluetooth 4.0, yeni bir Bluetooth kategorisi olan Bluetooth Low Energy (BLE) ile piyasaya sunuldu. Düşük güç tüketimi gerektiren uygulamalara yönelik olarak tasarlanan BLE, GFSK modülasyon şemasını kullanarak 1Mbps'lik daha düşük bir veri çıkışına geri döner. BLE’nin 1 Mb / sn maksimum veri çıkışı, kablosuz kulaklıklar gibi sürekli veri akışı gerektiren ürünler için uygun olmayabilir, ancak diğer IoT uygulamalarının yalnızca periyodik olarak küçük veri bitleri göndermesi gerekir. Bir örnek, yalnızca talep edildiğinde (belki bir mobil uygulamadan) akıllı telefonunuza küçük miktarlarda sıcaklık verisi aktaran spor giyilebilir ürünleridir. Enerji taleplerini düşük tutmaya odaklanan Bluetooth Low Energy, madeni para hücreli pille çalışan IoT uygulamalarını (ör. İşaretçiler) uygulanabilir hale getiriyor.

Bluetooth protokolünün en son sürümü olan Bluetooth 5, önceki BLE standartlarına göre bir gelişmedir. Hala düşük güçlü uygulamalara yöneliktir, ancak BLE'nin veri hızını ve aralığını iyileştirir. 4.0 sürümünden farklı olarak Bluetooth 5, çeşitli iletim aralıklarını barındırmak için dört farklı veri hızı sunar: 2Mbps, 1Mbps, 500kbps, 125kbps. İletim aralığındaki bir artış, veri hızında bir azalma gerektirdiğinden, iyileştirilmiş aralıktan daha fazla fayda sağlayan uygulamaları desteklemek için 125 kb / sn'lik daha düşük veri hızı eklenmiştir. Örneğin, küçük sensörlerin büyük miktarlarda veri göndermesi gerekmez, bu nedenle veri hızının düşürülmesi, bu sensörlerin bilgileri 240 metreye kadar aktarmasına olanak tanır. Buna karşılık, 2Mbps'de veri iletme seçeneği, aralığın kısa olmasının beklendiği, ancak veri hızındaki artıştan büyük ölçüde yararlanabileceği uygulamalara yöneliktir. Bluetooth 5 tarafından sunulan veri hızlarındaki esneklik, düşük güçlü ürünlerin son kullanıcıya daha da karmaşık veriler göndermesine izin verir.
 
Biraz uzun oldu biliyorum ama;

Sürüm 4.0 - 5.0: Bluetooth Low Energy.
Küçük cihazlar arasında artan kablosuz bağlantı talebini karşılamak için Bluetooth 4.0, yeni bir Bluetooth kategorisi olan Bluetooth Low Energy (BLE) ile piyasaya sunuldu. Düşük güç tüketimi gerektiren uygulamalara yönelik olarak tasarlanan BLE, GFSK modülasyon şemasını kullanarak 1Mbps'lik daha düşük bir veri çıkışına geri döner. BLE'nin 1 MB / sn maksimum veri çıkışı, kablosuz kulaklıklar gibi sürekli veri akışı gerektiren ürünler için uygun olmayabilir, ancak diğer IoT uygulamalarının yalnızca periyordik olarak küçük veri bitleri göndermesi gerekir. Bir örnek, yalnızca talep edildiğinde (belki bir mobil uygulamadan) akıllı telefonunuza küçük miktarlarda sıcaklık verisi aktaran spor giyilebilir ürünleridir. Enerji taleplerini düşük tutmaya odaklanan Bluetooth Low Energy, madeni para hücreli pille çalışan IoT uygulamalarını (ör. İşaretçiler) uygulanabilir hale getiriyor.

Bluetooth protokolünün en son sürümü olan Bluetooth 5, önceki BLE standartlarına göre bir gelişmedir. Hala düşük güçlü uygulamalara yöneliktir, ancak BLE'nin veri hızını ve aralığını iyileştirir. 4.0 sürümünden farklı olarak Bluetooth 5, çeşitli iletim aralıklarını barındırmak için dört farklı veri hızı sunar: 2Mbps, 1Mbps, 500Kbps, 125Kbps. İletim aralığındaki bir artış, veri hızında bir azalma gerektirdiğinden, iyileştirilmiş aralıktan daha fazla fayda sağlayan uygulamaları desteklemek için 125 KB / Sn'lik daha düşük veri hızı eklenmiştir. Örneğin, küçük sensörlerin büyük miktarlarda veri göndermesi gerekmez, bu nedenle veri hızının düşürülmesi, bu sensörlerin bilgileri 240 metreye kadar aktarmasına olanak tanır. Buna karşılık, 2Mbps'de veri iletme seçeneği, aralığın kısa olmasının beklendiği, ancak veri hızındaki artıştan büyük ölçüde yararlanabileceği uygulamalara yöneliktir. Bluetooth 5 tarafından sunulan veri hızlarındaki esneklik, düşük güçlü ürünlerin son kullanıcıya daha da karmaşık veriler göndermesine izin verir.

Peki siz ne öneriyorsunuz 4.0 mı 5.0 mı AirPods 5.0 uyumlu diye biliyorum 4.0 aldığımda sorun yaşar mıyım bunu merak ediyorum sadece bir de gecikme problemi yaşar mıyım?
 
Peki siz ne öneriyorsunuz 4.0 mı 5.0 mı AirPods 5.0 uyumlu diye biliyorum 4.0 aldığımda sorun yaşar mıyım bunu merak ediyorum sadece bir de gecikme problemi yaşar mıyım?
Yok hocam 4.0 hala günümüzde çok kullanılıyor. Sorun yaşamazsınız.
 
Yeni bir konu açmak istemedim acaba bu takmış olduğumuz aparat interneti etkiler mi bazen bağlantı kopmaları yaşıyorum fakat bu dün yoktu.
 
Yeni bir konu açmak istemedim acaba bu takmış olduğumuz aparat interneti etkiler mi bazen bağlantı kopmaları yaşıyorum fakat bu dün yoktu.
Bluetooth etkilemez.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı