BM-800 mikrofondaki ses neyden kaynaklıdır?

ChainLee

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Herkese merhaba, arkadaşlar sistemimde BM-800 mikrofon ve Phantom Power var. Last Voice marka ama default ayarlarda bu ses geliyor sürekli. Ne yaptıysam çözemedim, Phantom Power kasaya değil, şu an adaptör ile kullanıyorum. Sorun nedir acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Herkese merhaba, arkadaşlar sistemimde BM-800 mikrofon ve Phantom Power var. Last Voice marka ama default ayarlarda bu ses geliyor sürekli. Ne yaptıysam çözemedim, Phantom Power kasaya değil, şu an adaptör ile kullanıyorum. Sorun nedir acaba?

Dip ses sorunu condenser mikrofonlarda bulunur zaten hocam ancak üst seviye mikrofonlarda sıfıra yakın olur. BM800'de bulunması da gayet normal.

Aynı şekilde BM-800 kullanıyorum ancak Phantom Power yerine MDX-400+ Mixer'i ile birlikte kullanıyorum bu cızırtıyı biraz olsun bass ve tiz ayarlarından kısabiliyorum ancak tamamen kesilmiyor. Sanırım mikrofonun genel sorunu. Kullandığınız uygulamalarda gürültü engelleyici tarzı eklentiler mevcutsa sesi kesecektir

Aynı şekilde BM-800 kullanıyorum ancak Phantom Power yerine MDX-400+ Mixer'i ile birlikte kullanıyorum bu cızırtıyı biraz olsun bass ve tiz ayarlarından kısabiliyorum ancak tamamen kesilmiyor. Sanırım mikrofonun genel sorunu. Kullandığınız uygulamalarda gürültü engelleyici tarzı eklentiler mevcutsa sesi kesecektir.

Dip ses sorunu Condenser mikrofonlarda bulunur zaten hocam ancak üst seviye mikrofonlarda sıfıra yakın olur. BM800'de bulunması da gayet normal.

Kullandığım XLR kablo yüzünden olabilir mi yani bu kadar olması biraz fazla gibi geliyor bana videolar izliyorum bu kadar yok onlarda aynı ayar yapıyorum yine de çare etmiyor.

1682097814724.png

VoiceMeeter Banana uygulamasını indirip en soldaki gibi "Gate" ayarı yaparsanız dip ses siz konuşmadığınızda kesilecektir. VoiceMeeter'i kurduktan sonra bilgisayarı yeniden başlatıp varsayılan olarak vb AUX input ya da vb input olanı ayarlayın (Mikrofon ve kulaklık için) B1 vb input B2 AUX input olarak algılanıyor mikrofonu seçtikten sonra A1 açık kalırsa kendinizi duyarsınız. İnput'u varsayılan seçtiyseniz B1 AUX Input'u seçtiyseniz B2'ye tıklayın. Sonrasında uygulamalarınızda vb yi seçmeyi unutmayın. (Ses çıkışları için sağ üstte A1-A2-A3 seçeneklerinden birini doldurun sonrasında Virtual inputs kısmında ikisinde de aynı kanalı seçmeniz yeterli olacaktır.

Kullandığım XLR kablo yüzünden olabilir mi yani bu kadar olması biraz fazla gibi geliyor bana videolar izliyorum bu kadar yok onlarda aynı ayar yapıyorum yine de çare etmiyor.
İzlediğiniz videolardaki sesler saf sesi değil ürünün maalesef. Çoğunun da çok kaliteli mixer vs. ekipmanları bulunuyor. O videolarda gelmemesi normal. XLR kablonuz çok kalitesiz değilse performans düşüklüğü yaratacağını düşünmüyorum. Arkadaşın önerdiği gibi VoiceMeeter Banana kullanarak biraz daha temiz bir ses elde edebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Senin için şöyle ne işe yaradığını gösteren bir şey hazırladım maalesef elimden başka bir şey gelmiyor. Kolay gelsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı