Çözüldü Bms kartı ve şarjlı süpürge kısa devre oluyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mutebercelebi

Centipat
Daha fazla  
3 tane 18650 pili seri bir şekilde bağladım. Bms kartını da şemaya uygun bir şekilde bağladım. Bunu şarjlı süpürge için yapıyorum. Kontrol amaçlı kabloların uçlarını değdirdiğim zaman motor 1 saniye dirt yapıp duruyor. Ayrıca multimetre ile Bms'yi kontrol için bir ucunu 0V'a bir ucunu (-) çıkışa dokunduğum zaman kısa devre olduğunu söylüyor.
Çözüm nedir?

Çözüm
Şarjlı pratik süpürgeniz 12 volt ile mi çalışıyor? Daha düşük voltla çalışıyorsa o esnada daha aşırı akımlar çekilip BMS bu akımı kesmiş olabilir. Ni-CD pilli bir pratik süpürgeyi tadilatla 12,6 voltluk BMS'li lityum pillerle (3adet 18650) değiştirmek mi istiyorsunuz? Kolay gelsin.

Süpürgede temassızlık varmış. Çözdüm, zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.
Kart kendini koruma modunda olabilir. Bms e şarj devresini geçici olarak bağlayıp biraz şarj edip öyle çalıştırmayı dene.

Denemeden bilemezsin. Çünkü bms piller bağlanırken genellikle otomatik olarak koruma moduna giriyor. Eğer hiç şarj etmeyi denemediysen dediğimi bir dene.

Denemeden bilemezsin. Çünkü bms piller bağlanırken genellikle otomatik olarak koruma moduna giriyor. Eğer hiç şarj etmeyi denemediysen dediğimi bir dene.
Deneyip yazacağım.

Olmadı maalesef

Son düzenleme:
Şarjlı pratik süpürgeniz 12 volt ile mi çalışıyor? Daha düşük voltla çalışıyorsa o esnada daha aşırı akımlar çekilip BMS bu akımı kesmiş olabilir. Ni-Cd pilli bir pratik süpürgeyi tadilatla 12,6 voltluk BMS'li lityum pillerle (3adet 18650) değiştirmek mi istiyorsunuz? Kolay gelsin.

Şarjlı pratik süpürgeniz 12 volt ile mi çalışıyor? Daha düşük voltla çalışıyorsa o esnada daha aşırı akımlar çekilip BMS bu akımı kesmiş olabilir. Ni-CD pilli bir pratik süpürgeyi tadilatla 12,6 voltluk BMS'li lityum pillerle (3adet 18650) değiştirmek mi istiyorsunuz? Kolay gelsin.

Süpürgede temassızlık varmış. Çözdüm, zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı