BMW 520d alınır mı?

The serkan

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ryzen 5 5600 İşlemci Asus Dual RX 6700XT Ekran Kartı 16 GB ADATA XPG Ram ASUS PRIME B550M-A/CSM Anakart Samsung 980 M2 Ssd
2014 sonrası B47 motor kodlu 520d araçlara bakıyorum. Bu motorun N47 motordan daha sorunsuz olduğu söyleniyor.
200.000 km geçmemiş B47 motorlu 520d araç alınır mı? Zincir ve yağ pompası kaç kmlerde değişmesi gerekmekte ve bu aracın başka kronik sorunları var mı bildiğiniz?

2014 sonrası B47 motor kodlu 520d araçlara bakıyorum. Bu motorun N47 motordan daha sorunsuz olduğu söyleniyor.
200.000 km geçmemiş B47 motorlu 520d araç alınır mı? Zincir ve yağ pompası kaç kmlerde değişmesi gerekmekte ve bu aracın başka kronik sorunları var mı bildiğiniz?
Amaciniz sanayiye ugramamaksa yine de bulasmayin.

Yetkili servis bakımlı değilse alınmaz.
90.000-130.000KM civarı periyodik olarak zincir değiştirilmesi gerekli.

Arkadaşım 2019’da almıştı. 1.5 sene civarı onda kaldı, en son usta arkadaştan daha çok arabayla gezmeye başlayınca mecburi sattı. 170.000 civarında almıştı. Dikkat etmek lazım.

B47 Motorda bu bakım genelde maximum 150.000Km'de yapılmalıdır. Motor ve şanzumanı indirten bu bakımda;

Üst ve alt zincir seti, Egzantirik ve yakıt pompa dişlileri değişir.

Yağ pompası zincir değişimlerinde kontrol edilmeli, değişmesi uygun görülürse yağ pompa zinciri ile birlikte değişimi yapılmalıdır.

Krank kasnağı, V kayışları ve devirdaim değişimi yapılır.

Turbo kontrolü yaptırılıp boşluk varsa revizyonu yapılır.

Yağ ve Filtreler değişir, Zincir bakımında motor söküldüğü için yeniden klima gazı ve antifriz eklenir.

DPF, EGR, boğaz kelebeği ve manifold temizlenir.

Şanzuman yağı değişir.

Şanzuman bakımı yapılır ve filtresi değişir.

Gerek görülürse motor takozları değişir.

Bu bakımları yaptırmış ve kilometre kriterinize göre temiz kullanılmış ( sürekli tapa gaz gidip yanlanmış ) olmayan araç bulabilirseniz alın. Almadan önce Enjektörlerine ve motor altına yağ kaçağı var mı diye bir baktırın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı