BMW E46 nelere dikkat edilmeli?

316i hiç alınmaz. Güç yok. Bir şey yok. Yaşı yüzünden abandıkça çok masraf açar. Zaten E46 masraflı bir araç. Üzerine kuş serisi parası harcamanın anlamı yok. 318i alacaksanız da N46 motorlu tercih edin. En azından parçası bulunabiliyor. Kısa süre önce hararet yapmadığından da emin olun. Alüminyum üst kapak ve yaşın getirdiği yorgunluk riskli olabilir.

316i hiç alınmaz. Güç yok. Bir şey yok. Yaşı yüzünden abandıkça çok masraf açar. Zaten E46 masraflı bir araç. Üzerine kuş serisi parası harcamanın anlamı yok. 318i alacaksanız da N46 motorlu tercih edin. En azından parçası bulunabiliyor. Kısa süre önce hararet yapmadığından da emin olun. Alüminyum üst kapak ve yaşın getirdiği yorgunluk riskli olabilir.

Teşekkür ederim hocam tekrardan. İyi akşamlar. Bu kardeşinize başka tavsiye vermek isterseniz bekliyor olacağım 🫡

Teşekkür ederim hocam tekrardan. İyi akşamlar. Bu kardeşinize başka tavsiye vermek isterseniz bekliyor olacağım 🫡
Guzel dostum sen sakin E46'ya bulasma, buyuk ihtimalle trolluyorsun eski konularini da hatirliyorum ancak ciddiysen bile alma. Hadi aldin diyelim basina geleceklere bakalim.

1- Aracin en yenisi 21 yasinda, insan bile 21 yasinda eskiyor. Bu aracin tum parcalari 21 yasinda yani illaki bir yeri bozulabilir.

2- Bu arac BMW, oyle bir C veya E kasa gibi bir sorunsuzluk bekleme.

3- Ustasini bulsan bile parcalari pahali. Yan sanayi parcalarinin iyi kalitede olanlari da pahali.

4- Arabadan anlamiyorsan BMW alma.

Yani sevgili @Tekno Abbas bu sevdadan vazgec 😂.

Guzel dostum sen sakin E46'ya bulasma, buyuk ihtimalle trolluyorsun eski konularini da hatirliyorum ancak ciddiysen bile alma. Hadi aldin diyelim basina geleceklere bakalim.

1- Aracin en yenisi 21 yasinda, insan bile 21 yasinda eskiyor. Bu aracin tum parcalari 21 yasinda yani illaki bir yeri bozulabilir.

2- Bu arac BMW, oyle bir C veya E kasa gibi bir sorunsuzluk bekleme.

3- Ustasini bulsan bile parcalari pahali. Yan sanayi parcalarinin iyi kalitede olanlari da pahali.

4- Arabadan anlamiyorsan BMW alma.

Yani sevgili @Tekno Abbas bu sevdadan vazgec 😂.çok g
Çok güzel özetlemişsiniz hocam ama gerçekten yakın bir tarihte almayı düşünüyorum. Sorun illahaki çıkartacak orda hemfikiriz. Ayırdığım bütçe 600 bin tl az para da değil ortalama fiyat 480-530 bandında. Yani temizini bulacağımı düşünüyorum ocağıma incir ağacı dikmez ama yine 2 ayda 1 sanayiye gitmeye okeyim. Performans kesinlikle önceliğim değil bana mekanik olarak iyi güç olarak hiç farketmeyen bir e46 lazım. Uyarılar için teşekkür ederim ama sevda başka mantık başka…

Çok güzel özetlemişsiniz hocam ama gerçekten yakın bir tarihte almayı düşünüyorum. Sorun illahaki çıkartacak orda hemfikiriz. Ayırdığım bütçe 600 bin tl az para da değil ortalama fiyat 480-530 bandında. Yani temizini bulacağımı düşünüyorum ocağıma incir ağacı dikmez ama yine 2 ayda 1 sanayiye gitmeye okeyim. Performans kesinlikle önceliğim değil bana mekanik olarak iyi güç olarak hiç farketmeyen bir e46 lazım. Uyarılar için teşekkür ederim ama sevda başka mantık başka…
O paralara temiz bir arac bulamayacaksin o yuzden bulasmamani soyluyorum. Eski BMW modellerinde 6 silindir makbuldur, alamiyorsan 320i bakacaksin. Ocagina incir agaci dikecek, dikmezse bu isleri ogrenemezsin.

Illaki BMW alacagim diyorsan 1 serisi bakabilirsin mesela.

Son düzenleme:
Güzel eski kasa mercedes gitmez mi be ustam :D

E46 zamanının güzel araçlarıydı. Ama yaş itibariyle hırpalanmamışı nerdeyse kalmadı. Kalanlara da piyasa üstünde para istiyorlar. 600 bin bütçen varsa ve böyle bir araç alacaksan bütün bütçe arabaya verilmez. Hele arabadan anlamıyosan hiç bulaşılmaz. Sarı siteye baktığında 300-350 bine de var sen 600 bin verince sorunsuz araba almış olmayacaksın kenarda paran olacak onu da hesap et.

BMW'nin 4 silindirli motorları gereğinden fazla beygir ile yorduğunu düşünüyorum kullanan kesim de zaten halihazırda sıkıştırmak zorlamak için elinden geleni yapıyor alınacaksa M54 motor kodlu olan modelleri alınabilir kilometre de önemli ama siz arabanın motorda üfleme var mı çekişte düşüklük devirde dalgalanma var mı ona bakın M54 motorlar denilenin aksine çok masrafsız motorlardır sadece belli başlı arızaları olup onarılabilen sorunlardır örnek disa valfi. E53 X5 3.0i kullanıcısı olarak bunları söyleyebilirim. Ama şansınıza, teknik bilginize güvenmiyorsanız eski kasa Mercedes de alsanız yine bir karşınıza engeller çıkacaktır bu durumda da size sadece Japon araçları önerebilirim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı