BMW E92 335i Sorunları Nelerdir?

Blecade

Megapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. E92 kasa BMW 335i almaya niyetlendim. Makyajsız kasa düşünüyorum. Araç hakkında merak ettiğim birkaç soru var. Bu araç zamanında ülkemizde manuel şanzıman seçeneği ile satıldı mı? İlanlardaki tüm araçlar otomatik ancak ben manuel almak istiyorum. Haricinde pahalı (20.000TL üstü) ve büyük arızalar çıkartma ihtimali çok yüksek mi? Bakımlarını düzenli yaptırıp arabaya iyi baktığım sürece beni üzme ihtimali (yakıt dışında 😃) var mı? Kronik problemleri nelerdir bu aracın? Şimdiden cevap veren herkese teşekkürler.

Almayacağını sen de iyi biliyorsun ama ben fikrimi yazayım. 14 tane araba çıktı en fazla üç tanesi binilecek durumda. Çoğunda idrive da yok, olmayanlara saçma sapan multimedya ekranlarından takmışlar, hangi arabada olursa olsun en uyuz olduğum şeydir. Bir şeye benzeyeni şu gibi duruyor.

Son düzenleme:
Bu gibi araçları aldıktan sonra bi aşık olma dönemi atlatıyorsunuz ondan sonra siz ister istemez arabaya durduk yere para harcamaya başlıyorsunuz. Balata bittiğinde ulan buna şu balata iyi gider diyip normalden 500-1000₺ pahalı balata seti falan alıyorsunuz. Sadece bu konuda uyarmak istiyorum. 335i'nin manuel versiyonu yurtdışında bile çok çok nadir. Fakat yine sizin yerinizde olsam 6 ay için 5000₺ vergi ödemeyi kendime yedirmem. Yazık günah 3500 motor diye çok vergi alıyorlar. Arabayı hiç çalıştırmayıp garaja koysanız bile 5000₺ yakıyor.

Bu gibi araçları aldıktan sonra bi aşık olma dönemi atlatıyorsunuz ondan sonra siz ister istemez arabaya durduk yere para harcamaya başlıyorsunuz. Balata bittiğinde ulan buna şu balata iyi gider diyip normalden 500-1000₺ pahalı balata seti falan alıyorsunuz. Sadece bu konuda uyarmak istiyorum. 335i'nin manuel versiyonu yurtdışında bile çok çok nadir. Fakat yine sizin yerinizde olsam 6 ay için 5000₺ vergi ödemeyi kendime yedirmem. Yazık günah 3500 motor diye çok vergi alıyorlar. Arabayı hiç çalıştırmayıp garaja koysanız bile 5000₺ yakıyor.
Motor 3 litre.

Almayacağını sen de iyi biliyorsun ama ben fikrimi yazayım. 14 tane araba çıktı en fazla üç tanesi binilecek durumda. Çoğunda idrive da yok, olmayanlara saçma sapan multimedya ekranlarından takmışlar, hangi arabada olursa olsun en uyuz olduğun şeydir. Bir şeye benzeyeni şu gibi duruyor.
Bu ilandaki aracı ben de beğendim yakın zamanda bakmayı düşünüyorum, lokasyon olarak bana yakın. Almayı da ciddi düşünüyorum , çok problem çıkartmayacaksa. Aklımdaki tek soru da bu şu an, büyük bir arıza çıkartıp çıkartmaması.

BMW'nin sağlam motorlarından (BMW'ci değilim), genellikle bu tarz araçların zayıf noktaları özellikle arabanın hakkı verilerek kullanıldı ise aktarım organları olur. Şanzuman, diferansiyel ve yanılmıyorsam bunlarda diferansiyelde kilit mevcut, bunların sağlığına baktırılmalı. Özellikle alt takım BMW'de rakiplerine göre bir nebze daha zayıf. Genellikle en kolay masraf açabilecek kısımlarıdır. Bir de araçta kapak taşlama işlemi yapılmamış olması önemli, zira bir kere taşlandın mı bu tarz motorlar sürekli bir hararet sorunu ve conta yakmayı beraberinde getirir. Haricinde araç temizse pek bir masraf ile karşılaşmazsınız.

Güzel seçim. Gariban E92 M3'ü gibi. Zaten azcık yüklendiği zaman M3'ü madara eder. N54B30 kodlu ve ''Modern 2JZ'' olarak da anılmaktadır. Genelde ilandakiler yüksek km'li ve pek iyi durumda olmayabiliyor. O yüzden bulman çok zahmetli olacak.

Bundan 2 sene önce ilanda 56 bin km'de bir 335i Cabrio vardı. Çok güzel bir araçtı. Ancak güncel durumunu bilmiyorum.

Pek bir sorununu bilmiyorum ancak şanzımana dikkat etmekte yarar var.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı