Bobin Kullanılması Gereken Yerde Kullanmamak

Torik61

Megapat
Daha fazla  
Gördüğünüz fotoğraflar cebimde çamaşır makinesinde yıkanan Xiaomi Airdots'a ait. Kulaklıklar çalışıyor fakat şarj kutusu bozulmuş. İçini açtığımda fotoğraftaki komponentin(bir bobin olduğunu düşünüyorum, üzerinde yazı yok) oksitlendiğini gördüm. Bu komponent ve değeri nedir? Bütün komponentleri devre dışı bırakıp harici bir 5V adaptörü kulaklığın pinlerine denk gelen sarı renkli kısıma lehimlesem çalışır mı? Bozulan komponenti aradan çıkarıp yerine bakır tel koymayı planlıyorum, problem yaratır mı?

20190924_205030.jpg
FB_IMG_1569421006363.jpg

Buyrun SMD bobin türleri;
1569851908554.png

Bunlardan birine bezniyor mu? Tabii, bu kadarla sınırlı değildir türleri. İnternete "SMD coil" yazıp, benzeyen var mı diye bakabilirsiniz. Ama çok büyük ihtimalle bobin. Eğer artık bobin çalışmıyorsa, düzgünce söküp içine bakabilirsiniz.

Ayrıca, internette "Xiaomi AirDots circuit" yazınca şu şekil fotoğraflar bulabilirsiniz;
1569851914919.png

Sizin attığınız fotoğrafın karşı tarafından çekilmiş gibi duruyor. Dikkatli bakın. Ve bu komponent büyük ihtimalle bobin.
Hatta kart şu şekilde olmalı, doğru mu?
1569852038361.png

Gerekli bilgileri bulabileceğiniz site;

Kartı izopropil alkol ile temizledim, bobin bozulmuştu değiştirdim ve ic'lerin lehimini yeniledim fakat yine de çalışmadı. Fotoğrafa dikkat ettiysen kulaklığa denk gelen problar 5v olarak işaretlenmiş, bu probları ve bir çift kabloyu kartın arkasından paralel olarak bağladım. Kutunun micro usb portunu söküp oradan kabloları dışarıya verdim, artık harici bir 5v güç kaynağı ile şarj ediyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı