Böbrek taşı düşürmek için tavsiyeler

Ceyhun_

Kilopat
Yer
Tekirdağ
Her sene düzenli olarak sürekli 2-3 kere böbrek taşı oluşturuyorum. Maden ocağı gibiyim 🙂 neyse önerileriniz var mı düşürmek için ve oluşmaması için? Doktor bir ilaç verdi, POTCİT adında bir ilaç. Yan etkilerinde kalp krizi riski yazıyordu o yüzden yarıda bıraktım. Önereceğiniz doğal bir yöntem veya bitki falan var mı?

1734174312494.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Doğal bir yöntem demeseydiniz Marmara Gold bira önerirdim ama malum doğalsa bol bol su, sıvı tüketmeye çalışın.

Potasyum Sitrat bende yıllardır kullanıyorum. Doktorun önerdiği dozu aşmadığın sürece kalp krizi riski yok. Potasyum sitrat taş oluşumu engeller yada yavaşlatır. Mevcut oluşan taşlar için ise ben, Saracoğlu Hoca'nın Kırkkilit Otu ve Avokada yaprağı kürlerini uyguluyorum. Bunun yanında tuz pehrizi ve günlük ortalama 2 Lt. sıvı tüketimi çok önemli. Taş analizini yaptırdınız mı? Yapılmadı ise kesinlikle yaptırın ve taşa göre ilaç dozunu ayarlatın.

Potasyum sitrat bende yıllardır kullanıyorum. Doktorun önerdiği dozu aşmadığın sürece kalp krizi riski yok. Potasyum sitrat taş oluşumu engeller ya da yavaşlatır. Mevcut oluşan taşlar için ise ben, saracoğlu Hoca'nın kırkkilit otu ve avokada yaprağı kürlerini uyguluyorum. Bunun yanında tuz pehrizi ve günlük ortalama 2 lt. Sıvı tüketimi çok önemli. Taş analizini yaptırdınız mı? Yapılmadı ise kesinlikle yaptırın ve taşa göre ilaç dozunu ayarlatın.

Taş analizini yaptırdım. Sonucu "whewellite ( cac2o4. H2o ) " çıktı.

Bu kalsiyum okzalat taşı. Bendeki de bu taştan. Kalsiyum pehrizi yapmayacaksın, okzalat pehrizi yapman gerekiyor. vücut PH'sını düşüren Asitli yiyecekler/içeceklerden ve okzalat içeren meyve-sebzeden uzak durman lazım. Ben Günlük kilo başına 30mg Sodyum bikarbonat içiyorum ki vücut PH mı yükseltsin ve taş olumunu engellesin. Arada doktora gidip idrar tahlili yaptırın, İdrar PH 8'in altına düşmesin. Potasyum Sitratı dozunda içersen PH zaten yükselir. Kırkkilit otununu taşı çatlatma özelliği var. Avokado yaprağı da taşın düşmesini kolaylaştırır.

Bu kalsiyum okzalat taşı. Bendeki de bu taştan. Kalsiyum pehrizi yapmayacaksın, okzalat pehrizi yapman gerekiyor. Vücut Ph'sını düşüren asitli yiyecekler/içeceklerden ve okzalat içeren meyve-sebzeden uzak durman lazım. Ben günlük kilo başına 30mg sodyum bikarbonat içiyorum ki vücut ph mı yükseltsin ve taş olumunu engellesin. Arada doktora gidip idrar tahlili yaptırın, idrar ph 8'in altına düşmesin. Potasyum sitratı dozunda içersen ph zaten yükselir. Kırkkilit otununu taşı çatlatma özelliği var. Avokado yaprağı da taşın düşmesini kolaylaştırır.

Tamamdır. Dediklerinizi uygulayacağım. Doktor günlük 2 doz demişti 2 sabah 2 akşam. O zaman devam edeyim ilaca da.

4 sene önce bende de 2 tarafta taş vardı birini aldırdım ameliyatla diğerini doktorum olacak öküzün tomografide görmediği için almadı. Tekrar ameliyat dedi ben yaptırmadım internetten Rowatinex isimli bir ilaç aldım 2 gün kullandım sadece. 3. gün sabah tuvalete girdiğimde 5mm büyüklüğündeki taşı düşürdüm. Biraz acıttı ama düştü çok şükür kesinlikle tavsiye ederim. Yorumlarında fotoğrafları da var kullananların kesinlikle tavsiye ederim. Kullandığına benzer ilaç bana da yazdı hiç kullanmadım ben bir işe yaradığını düşünmüyorum. Bol su için ve söylediğim ilacı bir deneyin, doktorunuza da danışabilirsiniz kafanıza takılırsa geçmiş olsun. Rowatinex bitkisel gıda tavsiyesi diye aratırsanız hepsiburada da çıkıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı