Kim dedi sana Airbus sütten çıkmış ak kaşık? Bu işin markası, şirketi yok. Havacılıkta kurallara uymazsanız, yolunuzdan şaşarsanız sonucu kötü olur. Düzeltmesi ve eski itibarı toplaması da haliyle daha zor olur. Havacılık küresel bir sektördür ve en ufak hatanızı Filipinler'de yaşayanlar bile duyar.Hocam ben bu olayı hala anlamadım gitti. Neden böyle olaylarda ana karakter Boeing? Ben daha bu tarz olaylarda Airbus hiç duymadım. Airbus bu tarz bir olaya karıştı ise kulağıma gelmedi yani, en azından. Ama Boeing ile sanki bu olaylar ayrılmaz ikili gibi.
Her uçak yaşar böyle sorunları. Fakat Boeing olunca basının ve medyanın ilgisini biraz daha fazla çekiyorHocam ben bu olayı hala anlamadım gitti. Neden böyle olaylarda ana karakter Boeing? Ben daha bu tarz olaylarda Airbus hiç duymadım. Airbus bu tarz bir olaya karıştı ise kulağıma gelmedi yani, en azından. Ama Boeing ile sanki bu olaylar ayrılmaz ikili gibi.
6 yıllık aradan sonra ilk marşta çalışan araba biliyorum.1.5 yıl arabanızı çalıştırmadığınızı düşünün. Ne olur?
6 yıl arabaya dokunmayacak biri için iyi bir tercih olmuş, işini biliyormuş. Farklı bir araba olsa...6 yıllık aradan sonra ilk marşta çalışan araba biliyorum.Efsane kasa Corolla...
5 ay aralıkla iki ciddi uçak nedenli ölümlü kaza ve bütün AB'de ve Dünya'da uçuşu yasaklanan bir uçak için "Her uçak yaşar böyle sorunları." ve "talihsizlik" demek bu işin ciddiye alınmadığını anlamına geliyor. Tam da uçaklar yeniden izin alacakken böyle bir şeyin olması itibarını daha da zedeleyecektir. Başka uçak üreticilerinde bu kadar fazla ciddiye alınması gereken "talihsizlik" olmamıştı.Her uçak yaşar böyle sorunları. Fakat Boeing olunca basının ve medyanın ilgisini biraz daha fazla çekiyorMalum popüler oldu Boeing son yaşadığı talihsizliklerle beraber
Airbus, Embraer, Cessna, Tecnam... hepsinde üç aşağı beş yukarı sorun yaşanıyor ama işte Boeing biraz mimlendi. Üzerindeki kötü şöhreti elbet atacak ilerleyen zamanlarda
Airbus A320 tanıtım uçuşu esnasında “talihsizlik” sonucu düştü5 ay aralıkla iki ciddi uçak nedenli ölümlü kaza ve bütün AB'de ve Dünya'da uçuşu yasaklanan bir uçak için "Her uçak yaşar böyle sorunları." ve "talihsizlik" demek bu işin ciddiye alınmadığını anlamına geliyor. Tam da uçaklar yeniden izin alacakken böyle bir şeyin olması itibarını daha da zedeleyecektir. Başka uçak üreticilerinde bu kadar fazla ciddiye alınması gereken "talihsizlik" olmamıştı.