Türkiye semalarında bu 2 modeli görmeniz çok muhtemeldir. THY dışında diğer Türk şirketlerinin çoğunun filosu dar gövdelerden oluşuyor. Bunlarda da 737 ve 320'ler başı çekiyor. Geniş gövdeleri ayırmak biraz daha kolay olabiliyor bazıları için. Yani bir 777'yi, 330'dan ayırmak kolay. Bu 2 model birbirine benziyor gibi görünse de aslında birbirlerinden çok farklılar. Maddeler halinde başlayalım.
Ben 737'nin tasarımını daha çok severim. O burnu ve kokpit camları ile bir erkek bakışı vardır her zaman. 320 ailesinde çalışıyorum ama bu kadar karaktersiz bir uçak görmedim ben
1- Burun:
737'nin burnu daha sivriyken, 320'nin burnu daha ovaldir.
2- Camlar:
Açı farkları var.
3- Ön dikme kapakları:
Boeing'in daha uzun iken, 320'nin daha kısadır. Çok net belli oluyor
4- Kuyruk uzunluğu:
737'nin kuyruğu daha kısayken, 320'nin kuyruğu biraz daha uzundur. Yine çok bariz bir fark.
320'nin dikmeleri biraz daha uzundur 737'ye göre. 737'ye karşıdan baktığınızda ise motorlarının aşağıya doğru düzleştiğini görebilirsiniz.
5- Ses farkı:
Bu 2 aletin sesleri ise birbirinden oldukça farklı. Benim gibiler de uçağa bakmadan sesleriyle ayırt ederler
737 Güzel. İstiyorsanız aranızı yapabilirim Ama sen daha üst modeli bekliyordun, ikisinin arasında kalmayasın şimdi. Zor işler bunlar İki kadının arasında kalmak kadar zor bir şey yok dostum
737 Güzel. İstiyorsanız aranızı yapabilirim Ama sen daha üst modeli bekliyordun, ikisinin arasında kalmayasın şimdi. Zor işler bunlar İki kadının arasında kalmak kadar zor bir şey yok dostum
777x'den bahsediyorsun sanırım. 777 deyince akan sular durur benim için. 25 kere gökyüzüyle buluştu, beklediğimden de iyi çıktı Artık Türkiye'ye gelmesini bekleyeceğiz
Bunu galiba B737-MAX uçağında Boeing firması da kullandı yanlış hatırlamıyorsam Benzer tasarımı yani.
737 tasarımındaki o spor araba modeline bayılıyorum. Özellikle yere yakınlığı falan fenalık Yani yumuşak yüzlü bir uçak görüyorsanız A320, biraz havalı bir tarz görürseniz 737'dir o gelen
Valla ben NG modellerinin kıç tasarımını daha çok beğeniyorum. Daha şık bir tasarım bence. Ama dediğin gibi "Shake that ass girl" şarkısında dediği gibi yerde duranın bize faydası yok