Boeing insansız savaş uçağı tasarladı

Çok çekilemiyor. Uzmanlar tarafından belirlenen limit 9G. Daha fazlası ölümcül kabul ediliyor.

Onu görmüştüm. Adamlar bildiğin uzaktan kumanda ile uçurdular koskoca uçağı. O programdan birisi 4000 kadar F16 var bunların bazılarını bu sistemle hedef tahtası olarak kullanacağız diyordu. Çok şaşırmıştım.

Adamlar ne yapmış be demekten sıkıldım, bizim ülkemizde yapılan şeyleri konuşsak.
Bu arada İHA konusunda katılıyorum hangi amaçla piyasaya sürülecek?

Şunun sonucunu çok merak ediyorum. Daha detaylar açıklanmadı ama arkada görünen diğer ihalara göre tamamen farklı bir sınıfta olacağı açık. RQ-4 Global Hawk tarzı birşey olacak herhalde.

6. Nesil savaş uçaklarında olmayacak tek şey "insan".
Bunu ben böyle düşünmüyorum. Hava-hava görevlerinde hala insanlara gerek duyulabilir çünkü yüksek hızlarda saniyenin 1/10'u kadar kısa bir sürede yapılan küçücük bir hatada milyonlarca dolarınız yok olabilir.

Bence hata olasılığı insanlı sistemlerde çok daha fazla. Sensörlerden gelen toplu bilgileri insan algısına göre çok daha hızlı işleyebilen sistemler mevcut artık. Örneğin "fly by wire" bu bile eski bir teknoloji sayılır. Bu insansız sistemler için kim bilir nasıl şeyler geliştiriliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…