Boeing insansız savaş uçağı tasarladı

Bence doğru bir yere temas ettin. SİHA'lar hava-hava muhabere kabiliyeti yok. Bu uçaklar bu kabiliyete de sahip olacağı için farklı sınıflandırılıyorlar galiba.

Red Bull pilotları 10-11 G kuvvetlerini görüyorlar neredeyse her yarışmada:) Bilmiyorum bu durum yeni teknolojik gelişmelerle limitler yukarıya çekilebilir bence.
Çok çekilemiyor. Uzmanlar tarafından belirlenen limit 9G. Daha fazlası ölümcül kabul ediliyor.

Bundan önce bir F-16'yı insansız uçurmuşlardı. Bu konuda ciddi gelişmeler yaşansa da hala hava hava harpleri için insanlara ihtiyaç olduğunu düşünüyorum. Fakat çok hızla ilerleyen çalışmalar beni yanıltabilir.
Onu görmüştüm. Adamlar bildiğin uzaktan kumanda ile uçurdular koskoca uçağı. O programdan birisi 4000 kadar F16 var bunların bazılarını bu sistemle hedef tahtası olarak kullanacağız diyordu. Çok şaşırmıştım.

Şunun sonucunu çok merak ediyorum. Daha detaylar açıklanmadı ama arkada görünen diğer ihalara göre tamamen farklı bir sınıfta olacağı açık. RQ-4 Global Hawk tarzı birşey olacak herhalde.
373530

Bunu ben böyle düşünmüyorum. Hava-hava görevlerinde hala insanlara gerek duyulabilir çünkü yüksek hızlarda saniyenin 1/10'u kadar kısa bir sürede yapılan küçücük bir hatada milyonlarca dolarınız yok olabilir.
Bence hata olasılığı insanlı sistemlerde çok daha fazla. Sensörlerden gelen toplu bilgileri insan algısına göre çok daha hızlı işleyebilen sistemler mevcut artık. Örneğin "fly by wire" bu bile eski bir teknoloji sayılır. Bu insansız sistemler için kim bilir nasıl şeyler geliştiriliyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı