Boeing, Kapısı Fırlayan 777X'in Test Aşamasını Askıya Aldı

Katılım
3 Haziran 2016
Mesajlar
19.118
Makaleler
9
Çözümler
112
Yer
Bursa
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci

Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
 
Boeing artık kaliteli üretmiyor diye bir hissiyat veriyor tüketiciye ve Airbus'a yönelmelerini sağlıyor bence. Buffet'ın dediği gibi: Güven 20 yılda kazanılır, 5 dakikada kaybedilir...
 
737 MAX modelleri Boeing'in bütün projelerini batırdı. Çok fazla kaynak, insan gücü ve para ayırınca MAX modellerine, 777X gibi enfes bir projeyle ilgilenilemediğini düşünüyorum ve 797'nin de rafa kalkmasını sağladı aynı zamanda.

100 yıldan fazla havacılığın içinde olan ve sivil - uzay - askeri alanlarda İnanılmaz tecrübesi olan bir firmanın toparlayacağını sanıyorum.

Airbus, Boeing'e gülmek yerine 777X ve 797'yi düşünsün derim. Bunlar sağlam geldiğinde, ortada kalacaklar çünkü. Ki 787'ye cevap verememelerini de gördük zamanında :) 787'ye de uçan tabut deniyordu ama 10 yıldan fazladır havada olmasına rağmen ölümlü kazası yoktur.
 
Zaten basınç testi sırasında oluyor bu olay. Uçak kapıları basınç farkı olunca açılmaz, kilitlenir. Bu konuda bir mühendislik hatası yapılmıştır, düzeltilmeyecek bir şey değil.
Bir uçağı uçurmadan nasıl test edersin?
Sistemlerini test edebilmek için uçurmaya illa gerek yoktur. Uçuş olmadan kontrol edilmeyecek sistemler de vardır elbet ki uçaklarda.
 
Çok sıkmadan iki soru daha sorayım da 🙂

Yolcusuz bir uçuşta camlardan herhangi bir veya birkaçının kırık olması, kapının açık olması vs. herhangi bir şekilde kritik sorunlara sebep olur mu? Kokpit kısmı yolcuların bulunduğu alandan izole bir bölge mi?

Yeterince güçlü motorlar kullanıldığı takdirde uçakta ağırlık önemini yitirir mi? Herhangi bir cismin uçması için hız ve kanat açıklığı yeterli mi?
 
Merak ettiğin soruları sorabilirsin. Para almıyoruz sonuçta. ^^

Uçakta ağırlık her zaman önemli bir etkendir. İster askeri olsun, ister sivil olsun havacılıkta her zaman hafiflik önemlidir. Uçak ne kadar hafif olursa motor da ona göre seçilir. Bu da yakıt tasarrufu demektir. Milyarlarca doları çöpe atmamak anlamına gelir. Hafiflik önemlidir ve bu sebeple yeni uçaklarda kompozit malzeme bol bol kullanılır.

1. söylediğin şey asla olmaz :) Kokpite bir şey olmasa dahi kabini dağıtır, uçağın aerodinamik yapısına zarar verir :) Dolayısıyla uçak da kokpitle birlikte sıkıntıya girer.
 
Son düzenleme:
Boeing adeta sağ ayağıma sıkmak yetmedi beni kesmedi azcık da sol ayağıma sıkayım diyor bu sıralar🤣 İki tane dünya yıldızı projeyi çöp etme peşindeler galiba. Acaba şirkete gidip "Kardeş yenilik yapmayın n'olur bırakın düz uçsun işte" demek mi lazım anlamaları için:)
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı