Bölüm seçiminde sayısal seçilmeli mi?

Sayısal dışında diğer bölümlerde ya paran olacak mekan açacaksın ya da torpilin olacak bu ülkede. Örneğin siyaset tamamen torpil işi. Bir yerde bir müdür, başkanlık varsa torpilin varsa oradasındır. Ayrıca kazancı da normalde biraz düşük kalıyor bence.

Ancak mühendislik alanında ne kadar iyiysen torpil olmadan da iyi yerlere gelmek mümkün oluyor. Ayrıca kazancın da yüksek oluyor.

Bu tercih tamamen sana ait. Hangi tarafı istersen oraya çalış. Matematik yapmak örneğin zordur ama yapabilirsen de mesela gidip sadece düz "matematik" bölümü okusan bile bankalarda, istatistik kurumlarında ya da formasyon alarak öğretmen olabiliyorsun. İmkanın çok geniş oluyor. Mühendis de olsan gidip matematik özel dersi verebilirsin. Kazancın ciddi seviyelere ulaşabiliyor. Ben şahsen kazançlar yüzünden sayısal tarafı seçtim. Tabii ki sayısal tarafını sözele göre çok daha fazla seviyorum orası da ayrı.

Hocam hukuk bu konuda nasıl hukuk düşünmeye başladım gibi şu an ben sosyal ve matematikde ilerleyerek hukuğa ilerlemeyi düşündüm ne dersiniz bu düşünceme.

Hocam hukuk bu konuda nasıl hukuk düşünmeye başladım gibi şu an ben sosyal ve matematikde ilerleyerek hukuğa ilerlemeyi düşündüm ne dersiniz bu düşünceme.
Bu yıl sanırım 1075 kişi hakim ve savcı olarak atandı. Atanabildiğin zaman sana maddi olarak da statü olarak da ciddi getirisi olur. Ancak şöyle bir durum var ki: Eğer bir işte atama varsa, torpil de vardır. Ya torpil bulacaksınız ya da çok şanslı olacaksınız benim görüşümce.

Sayısal taraf özel sektöre hitap ettiği için atama durumu pek olmuyor. Bu yüzden de bana her zaman bu ülkede sayısal taraf daha mantıklı geliyor.

Yine de son karar sizin tabii ki. Hukuk mezunu birisiyseniz mesela gidip bir özel şirketin avukat bürosunun müdürü falan da olabilirsiniz belki.

@closed.selim hukukğunda aynı zaman özel sektörü yok mu hocam bu da bir avantaj değil midir? Ben şimdi Ankara'dan bir hukuk fakültesinden çıksam işsiz kalabilir miyim?
@Eriksen @lavyy123 @A1peren @AbuzerDemirci @lavyy123 @poyriho
hukuk.png

Görsel de, bir önceki cevabımda da yazdığım gibi "Ya paran olacak mekan açacaksın" kısmını destekliyor. Ya da diğer kısımlar ise dediğim gibi özel şirketlerde hukukla alakalı kısımlarda çalışabilirsin.

Sonuçta hakim savcılar özel sektörde gidip bir insanı yargılayamıyor, ceza veremiyor. Bu yüzden de özel sektörde gidip hakım savcı olamıyorsun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı