bootctl install komutu ile yeniden kur. Eger yine calismazsa asagidaki yontemle GRUB kur./etc/fstab dosyasini sil rm /etc/fstab komutu ile, sonra chrootdan cik, genfstab ile yeniden olustur, daha sonra GRUB kur.sudo grub-install --target=x86_64-efi --efi-directory=/boot --bootloader-id=EndeavourOS
mount /dev/sdX /mnt #Root dizini icin X yerine kendi disk numaran olacak
mount /dev/sdX /mnt/boot #Boot dizinini bagla
genfstab -U /mnt >> /mnt/etc/fstab
arch-chroot ile kendi sistemine gir.grub-install --target=x86_64-efi --efi=/boot --bootloader-id=<Hangi ad vermek sitersen o>
exit komutu ile chrootdan cik, umount -R /mnt ile diski ayir.1.USB'ye Ventoy kur.
2. Icine GParted ve Archlinux ISO dosyalarini kopayala.Ventoy
Ventoy is an open source tool to create bootable USB drive for ISO files. With ventoy, you don't need to format the disk again and again, you just need to copy the iso file to the USB drive and boot it.www.ventoy.net
3. USB ile boot et, GParted'i calistir.
4. Orada 'bölümü Tasi' araci ile "Boot' bolumunu bos alana tasi. Daha sonra Root dizinini genislendir.
5. Duzenlemeleri uygula, tamamladiktan sonra USB ile yeniden baslat.
6. Bu kez Arch Linux ISO'sunu calistir.
7. Arch Linux olan bolumleri gerekli yerlere bagla:
Kod:mount /dev/sdX /mnt #Root dizini icin X yerine kendi disk numaran olacak mount /dev/sdX /mnt/boot #Boot dizinini bagla
8. Daha sonra genfstab komutu ile fstab dosyasini guncelle.
Kod:genfstab -U /mnt >> /mnt/etc/fstab
9. Sonraarch-chrootile kendi sistemine gir.
10. Orada GRUB yeniden yapilandir:
Kod:grub-install --target=x86_64-efi --efi=/boot --bootloader-id=<Hangi ad vermek sitersen o>
11. Sonraexitkomutu ile chrootdan cik,umount -R /mntile diski ayir.
12. Boot menuden yeni Bootloader ile baslat sistemi.
13. Sistemin acilmasi lazim sorunsuz.
Ayni yontemi dun uyguladim, sorunsuz calismasi gerek.
Yine aynı hatayı veriyor@Nuyyu diskin sonunda en az 1 MB bos yer kalmasi lazim. attigin fotoda acilan pencerede ustteki kareyi kendin elle buyut, alttaki rakamlarla oynama. Geri kalanini kendisi hallediyor zaten.
Yine aynı hatayı veriyor
sudo apt update
sudo apt install e2fsprogs
İlk hatayı verdiğinde bende tam kayıta baktığımda güncel olmadığı için verdiğini düşündüm ve Patred Magicin son Sürümünü indirip usb beleğe attım ve aynı hatayı aldım GParted'i daha önceden kullanmadığım için Patred Magic in bir parçası sanmıştım onu ayriyeten indirip usb beleğe atınca orda denediğimde hatasız kusursuz bir şekilde yaptı ama şimdiGParted'in en son surumunu kurduguna emin misin?
Terminali acip
Kod:sudo apt update sudo apt install e2fsprogs
Komutlarini yaz.
Hata verirse ciktiyi at.
Ve denemeden once her seyi geri al, daha sonra ustte dedigim yontemle /boot ve root bolumlerini kaydirarak buyut.
Açılırken endeavouros (zen) seçtikten sonra şu ekranla karşılaşıyorum
journalctl -xb ciktisini atin ve en basta dedigim Arch ISO'sundan genfstab yapmazsaniz sistem acilmaz disk UUID'leri degistigi icin.Çok fazla çıktı var bir kaç tane hata ilgimi çektijournalctl -xbciktisini atin ve en basta dedigim Arch ISO'sundangenfstabyapmazsaniz sistem acilmaz disk UUID'leri degistigi icin.
Ustte gordugum kadariyla da UUID uyusmazligi yuzunden partitionlara ulasamiyor sistem.
Ama EndeavourOS ta Systemd öyle bir şey kullanılıyor diye biliyorum?Orada GRUB yeniden yapilandir: