Boks'a nereden başlanır?

Gerald_Emo

Hectopat
Yer
Erzurum
Daha fazla  
Hobi edinmek istiyorum işten eve evden işe gittiğim için yapacak bir şeyim yok yaşadığım şehirde hobi edinilecek yerler çok az fitness e gidip vücut yapıp mı Boks'a başlamamı tavsiye edersiniz ve nereden başlamalıyım? Boyum 1.76, kilom 70, yaşım 20 hiç spor dallarıyla uğraşmadım. Not: Kol kasım vesaire yok dövme yaptırırsam ve boks ve fitness başlarsam kaslarım çıkarsa dövme genişler mi?

Kolunuzda ultra bir buyukluk olmazsa dovmenin rahatsiz edecegi bir goruntu olacagini sanmiyorum. Tavsiyem de boks biraz da kondisyon gerektiren bir spor, işten sonra fitness'a gore zorlayabilir. Basta biraz fitness'a gidin daha sonra duruma gore bakarsiniz, bence dovme de yaptirmayin. Cogu kisi bu sporlara iki kas yaparim birakirim diye basliyor ama tersi olursa dovme kotu durabilir.

Ayrıyeten fitnessa gitmenize gerek yok zaten gideceğiniz dövüş salonunda dövüş için gerekli, yeterli aletler olacaktır. Nereden başlayacağını oradaki hocalar öğretecektir. Kolunu 50 santim büyütmeyeceksen aşırı bir genişleme olacağını sanmıyorum.

Ayrıyeten günde 1 paket veya 1 paketi geçecek şekilde sigara içiyorum koşu vesaire yapmıyorum koştuğum zaman 50 metre koşsam nefes nefese kalıyorum.

Dövüşte en önemli şeylerin başını kondisyon çekiyor, günde 1 paket sigara içerek kendini çok geriye atarsın. Spora başladığında disiplin oturtup sigarayı bırakmalısın yoksa iki haftayı doluramadan salondan ayrılırsın.

Bence dene boksu ama çok yorar seni. Ringde en azından spar yapmak için çıktığında 3. roundda nefesin kesilir (Kondisyon geliştirmezsen) Zor bir spor zaman ayırman lazım ancak denemelisin.

Sigara bayağı etkiliyor kondisyonu bence, ama dogustan kondisyonunuz iyiyse cok fark etmez.

Sigarayı bırakmak isteyince bırakıyorum 1 hafta ağzıma sürmediğim zamanlar var hiç stresli değilim veya sinirli olmuyorum bırakınca hiç hobi edinmediğimden evden işe işten eve olunca oyalanacağım bir şeyler olmayınca oyun oynuyorum ve sigara içmekten keyif alıyorum aslında spor yapmak istememin en büyük nedeni hobi edinmek uğraşabileceğim bir şeyler bulmak sigarayı bırakabiliyorum sizce nereden başlamalıyım? Önce fitness mi yoksa boksdan mı devam etmeliyim.

Dovus sporlari ile ilgili salonlarda da ufak tefek aletler oluyor. Cok zayifsaniz biraz vucut gelistirme yapmanizi oneririm ama eger cok zayif degilim diyorsaniz dovus salonuna gidip oradaki aletlerle ufak tefek seyler yapsaniz yeter. Ama boks baya kondisyon gerektiren bir spor, vucut gelistirme biraz daha size bagli kendinizin programladigi bir spor olabiliyor.

3 yıla yakındır her gün sigara kullandım sayılır sigarayı azalttım günde 10 dal bile içmiyorum spora ağırlık versem kondisyonumu tekrar iyileştirebilir miyim yoksa bunun için geç mi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…